• ΑΓΟΡΕΣ

    Ιωάννης Xατζηθεοδοσίου, Μega Brokers: «O ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί ευκαιρία καριέρας»

    Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας


    Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers SA και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο mononews.gr.

     Καταγγέλλει τα κακώς κείμενα του χώρου και δηλώνει αισιόδοξος για την ανάπτυξη του κλάδου στο προσεχές μέλλον . Θεωρεί ότι η ασφαλιστική αγορά διαθέτει τα χαρακτηριστικά  για να αναλάβει να καλύψει το κενό που της “εκχωρεί” η κρίση της κοινωνικής ασφάλισης και καλεί τους νέους να γνωρίσουν το επάγγελμα και να συναντηθούν με την μεγάλη καριέρα που αυτό υπόσχεται.

    Συνέντευξη στη Νατάσα Σπαντιδάκη

    -Ποια η εκτίμησή σας για την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια;

    ΙΧ: Θα είναι ανοδική και μάλιστα με διαρκώς βελτιούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Και αυτό διότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές που είναι και η δυνητικοί πελάτες του κλάδου, ενημερώνονται περισσότερο για την ιδιωτική ασφάλιση, αντιλαμβάνονται την ανάγκη που υπάρχει για να προστατεύσουν την Υγεία τους, την περιουσία τους, να διασφαλίσουν το μέλλον τους. Επιπρόσθετα και το γνωστικό επίπεδο ανεβαίνει και συντείνει στην πιο οργανωμένη προσέγγιση της ζωής και της καθημερινότητας. Μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι όλα αυτά συνιστούν καλλιέργεια ασφαλιστικής συνείδησης η οποία θα αποτυπωθεί στην αγορά στα επόμενα χρόνια αυξάνοντας την ζήτηση ασφαλιστικών προγραμμάτων. Οι πολίτες κατανοούν περισσότερο την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης και μεριμνούν. Υπάρχει μια εξελισσόμενη διαδικασία προς όφελος πρωτίστως των πολιτών.

    -Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει τα χαρακτηριστικά  για να αναλάβει να καλύψει το κενό που της “εκχωρεί” η κρίση της κοινωνικής ασφάλισης;

    ΙΧ:  Ναι χωρίς καμία αμφισβήτηση. Η επάρκεια είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα φυσικών και νομικών προσώπων που σήμερα δραστηριοποιούνται στην αγορά. Η τεχνογνωσία είναι υψηλή, και οι δυνατότητες μεγάλες καθώς ο κλάδος υπόκειται σε αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και παρακολουθείται εποπτικά. Βέβαια να συμπληρώσω στο ερώτημά σας ότι δεν αρκεί να εκχωρεί η κρίση πεδίο δράσης στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτεία να ρυθμίσει  την θεσμική παρουσία, – συμπληρωματική, παράλληλη, αυτόνομη-  της ιδιωτικής ασφάλισης στο κοινωνικό σύστημα. Έτσι θα στηριχθεί και το κοινωνικό κράτος και θα μπορέσει να επιβιώσει και οι πολίτες που θα έχουν πραγματικές και σίγουρες παροχές. Θα επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι μόνο μέσω της συνεργασίας (ΣΔΙΤ) και σε κάποια μορφή που θα συμφωνηθεί  θα μπορέσει το κοινωνικό κράτος να βγει από το τέλμα που έχει περιπέσει. Είναι άδικο να την πληρώνουν οι πολίτες λόγω αναποφασιστικότητας ή δισταγμού των εκάστοτε πολιτικά υπευθύνων να σηματοδοτήσουν την διαφυγή από την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

    -Η αγορά απαιτεί καινοτομίες και νέες ιδέες. Με ποια προϊόντα η εταιρεία σας επιθυμεί να ξεχωρίσει στην ασφαλιστική αγορά;

    ΙΧ: Προτεραιότητα στη MEGA BROKERS έχουμε θέσει την ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών μας και τη διαρκή υποστήριξη και εκπαίδευσή τους προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους ενώ ταυτόχρονα να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Για το σκοπό αυτό, πέραν της διαρκούς αυτοματοποίησης των διαδικασιών μας, δημιουργούμε tailor made προϊόντα τόσο στον Κλάδο Ζωής όσο και Γενικών ασφαλίσεων που εξασφαλίζουν προνόμια αποκλειστικής διάθεσης για εξειδικευμένες κατηγορίες όπως ένστολους, αλλοδαπούς, ξενοδοχεία, αστικές ευθύνες επαγγελματιών και ομαδικά προγράμματα ασφάλισης.

     Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers SA
    Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers SA

    – Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας στην σύγχρονη ασφαλιστική αγορά;

    ΙΧ: Δείχνει το δρόμο…Η τεχνολογία αποτελεί τον σηματοδότη της αγοράς. Αποτελεί τον βασικό παράγοντα, που καθορίζει το επόμενο βήμα. Οι άνθρωποι, τα στελέχη, ακολουθούν τις τεχνολογικές τάσεις, Έχουμε αντιληφθεί ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας και λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν την υιοθέτησή της και την παροχή της στην υπηρεσία της ιδιωτικής ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό και οι τεχνολογικά ανεπίδεκτοι δεν προχωρούν. Αντίθετα η πλειονότητα του κλάδου, νομικά και φυσικά πρόσωπα, βρίσκονται στην απόλυτη προσαρμογή τους στα τεχνολογικά επιτεύγματα.

    – O ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί ευκαιρία καριέρας για νέους,  καταρτισμένους και ικανούς;

    ΙΧ: Είναι ένα επάγγελμα μοναδικό. Εχει κοινωνική διάσταση, έχει οικονομικό υπόβαθρο, έχει προοπτικές, είναι ζωντανό και δημιουργικό. Διαθέτει όλα θα ήθελε ο καθένας και ταυτόχρονα προσφέρει όλα όσα θα ήθελε ο καθένας. Ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό στην πραγματική του διάσταση. Χρειάζεται να γίνει περισσότερο γνωστό και να στηριχθεί από την πολιτεία, κάτι που σήμερα όχι μόνο δε συμβαίνει αλλά αντίθετα υπάρχουν και αντικίνητρα να προσληφθεί ένας νέος επιστήμονας και να δοκιμάσει την ανάπτυξή του στην ιδιωτική ασφάλιση. Θεωρώ ότι οι ευκαιρίες για καριέρα είναι μεγάλες και πολλές στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Και καλώ τους νέους να γνωρίσουν το επάγγελμα και να συναντηθούν με την μεγάλη καριέρα που αυτό υπόσχεται.



    ΣΧΟΛΙΑ