• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Βλέπει εκτίναξη των μετοχών της Κίνας 24% φέτος

    • Bloomberg


    Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι το selloff που σημειώνεται στις κινεζικές μετοχές από τα τέλη Ιανουαρίου θα αντιστραφεί καθώς το οικονομικό άνοιγμα της χώρας θα αποφέρει απροσδόκητα κέρδη για τις επιχειρήσεις.

    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι ο δείκτης MSCI China Index θα φτάσει τις 85 μονάδες έως το τέλος του 2023, σημειώνοντας αύξηση περίπου 24% σε σχέση με το κλείσιμό της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένου του Kinger Lau. Ο δείκτης ανέβηκε έως και 1,6% στη συνεδρίαση της Δευτέρας εν μέσω ευρείας ανάκαμψης της Κίνας.

    Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και η αβέβαιη προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας προκάλεσαν απώλειες τον Φεβρουάριο μετά από άνοδο τριών μηνών, αν και οι θετικές προβλέψεις εστιάζουν σε μια σημαντική πολιτική συνάντηση που αναμένεται τον επόμενο μήνα καθώς και στα προσεχή κέρδη που εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα ώθηση.

    Hang Seng China Stocks Gauge Entered Correction Last Week
    Ο δείκτης Hang Seng των κινεζικών μετοχών εισήχθη σε τροχιά διόρθωσης την περασμένη εβδομάδα

    Οι κινεζικοί δείκτες μετοχών είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία τη Δευτέρα. Ο δείκτης CSI 300 εκτινάχθηκε έως και 2,5% μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών. Οι μετοχές που σχετίζονται με τις κατασκευές ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων στο δείκτη αναφοράς, παράλληλα με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

    Ο δείκτης κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 1,5% μετά την τεχνική διόρθωση που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές των κατασκευαστών ακινήτων αυξήθηκαν μετά την προσπάθεια του κράτους να αναθερμάνει την αγορά ακινήτων.

    Παράλληλα αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περισσότερες πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο που πραγματοποιείται τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια της περσινής συνάντησης, το Πεκίνο περιέγραψε έναν επιθετικό στόχο ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έθεσε το έδαφος για περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα.

    «Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εξετάζουν εκείνους τους τομείς που μπορεί να ωφεληθούν από τις πολιτικές αυτές, ειδικά τις υποδομές και τα ακίνητα», δήλωσε ο Steven Leung, εκτελεστικός διευθυντής της UOB Kay Hian (Hong Kong) Ltd.

    Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στις σχέσεις της Κίνας με την Αμερική, μετά τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του κορυφαίου διπλωμάτη της Κίνας που έφερε στο τραπέζι τα προβλήματα των δύο χωρών και τα ακανθώδη ζητήματα.

    «Οι επενδυτές πιθανότατα θα απαιτούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη πράγματι βελτιώνονται, καθώς ο κύκλος μεταβαίνει στην ανάπτυξη», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman. Ως εκ τούτου, τα μακροοικονομικά στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, οι δύο συνεδριάσεις και τα τριμηνιαία κέρδη από κινεζικές εταιρείες θα είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να παρακολουθήσετε, πρόσθεσαν.

     Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τη στάση της στις μετοχές σε ουδέτερη για το επόμενο τρίμηνο

    Goldman Sachs: Τα «καλά νέα» μπορεί να γίνουν «κακά νέα» για τις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ