• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: «Βγείτε long» στις φθηνές ελληνικές τράπεζες

    Caesar Maasry, Goldman Sachs

    Caesar Maasry, Goldman Sachs


    «Ταύρος» και με προτάσεις για long θέσεις στις ελληνικές τράπεζες συνεχίζει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Goldman Sachs και οι αναλυτές του, Caesar Maasry και Lexi Kanter, λίγες ημέρες μετά την αύξηση των τιμών στόχων σε Γενικό Δείκτη και ελληνικές τράπεζες.

    «Οι τράπεζες της περιοχής της Μέσης Ανατολής και Αφρικής και πρωτίστως του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Ταϊλάνδης και της Ελλάδας προσφέρουν ελκυστικές τραπεζικές μετοχές από μακροοικονομική άποψη και προτείνουμε στους επενδυτές να βγουν long σε αυτές τις τραπεζικές μετοχές, ειδικά έναντι των μετοχών του κλάδου των βασικών καταναλωτικών αγαθών», επισημαίνει η Goldman Sachs.

    «Ο παγκόσμιος τραπεζικός δείκτης MSCI έχει υποχωρήσει 8% από τον Μάρτιο, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World να σημειώνει άνοδο 2% την ίδια περίοδο και είναι μια σπάνια περίοδος όπου ένας σημαντικός κλάδος υποχωρεί έντονα χωρίς να οδηγήσει την ευρύτερη αγορά χαμηλότερα και για αυτό αναζητάμε τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσα σε αυτήν την υποαπόδοση», συνεχίζουν οι Caesar Maasry και Lexi Kanter.

    «Οι τράπεζες είναι ο πιο ευαίσθητος κλάδος μετοχών στα πιστωτικά spreads καθώς είναι πάροχοι πιστώσεων και άρα αυτό δεν προκαλεί έκπληξη και στις κινήσεις των επιτοκίων. Οι περισσότερες τράπεζες στις αναπτυγμένες αγορές φαίνονται ακριβές σε σχέση με τις τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές υπό αυτή την άποψη. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεπώς, οι περισσότερες τράπεζες των αναπτυγμένων αγορών, ιδιαίτερα σε Ιαπωνία και Ευρώπη, εμφανίζονται ως αρκετά ακριβές, ενώ οι τράπεζες στην Ελλάδα, την Κολομβία και το Κατάρ εμφανίζονται υποτιμημένες. Συνδυάζοντας όλα αυτά, οι τραπεζικές μετοχές σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Χιλή, Κολομβία, Ταϊλάνδη και Ελλάδα είναι οι πιο ελκυστικές εντός των αναδυόμενων αγορών. Συνιστούμε στους επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις σε αυτές τις μετοχές έναντι του ευρύτερου τομέα των αναδυόμενων αγορών MSCI και τις εταιρείες των βασικών αγαθών. Αυτό το trade έχει ήδη υπεραποδόσει από το Μάρτιο και προβάλλει ελκυστικό σε μεσοπρόθεσμη προοπτική, δεδομένων των αποτιμήσεων και πιστεύουμε ότι η υπεραπόδοση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι», προβλέπει η τράπεζα.

    Οι αναλυτές των τραπεζών της Goldman Sachs αναφορικά με τις κινήσεις των επιτοκίων, εκτιμούν ότι οι περισσότερες τράπεζες των αναδυόμενων αγορών έχουν υπεραποδώσει έναντι των κινήσεων των επιτοκίων. «Από μακροοικονομική άποψη, οι τράπεζες είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας στην αγορά των μετοχών και στις κινήσεις των επιτοκίων. Οι πρόσφατες κινήσεις των τραπεζών σε σχέση με τις κινήσεις των ομολόγων και των επιτοκίων σε όρους ROE και P/BV δείχνουν ότι οι περισσότερες τράπεζες των αναπτυγμένων αγορών φαίνονται ακριβές σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές. Οι χορηγήσεις ως προς το ΑΕΠ παρέχουν ένα ισχυρό σήμα για τις μελλοντικές αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών στις αναδυόμενες αγορές. Αν η πιστωτική ανάπτυξη επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, οι τραπεζικές μετοχές με μεγάλα πιστωτικά κενά, είναι πιθανό να υποαποδώσουν, καταλήγουν οι Caesar Maasry και Lexi Kanter.

    Διαβάστε επίσης:

    Barclays: Οι 4 παράγοντες που οδηγούν στον 3ο μέγα κύκλο ανάπτυξης την Ελλάδα και τα σενάρια για τις εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ