• ΑΓΟΡΕΣ

    Goldman Sachs: Αγοράστε τη βουτιά αν οι μετοχές πέσουν λόγω Fed

    • NewsRoom
    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή στις ΗΠΑ παρά τα αυξημένα επιτόκια, με τις αμερικάνικες αγορές να διακόπτουν το πενθήμερο ράλι τους στη σκιά των αποφάσεων της Fed την ερχόμενη Τετάρτη.

    Με τα στοιχήματα μεταξύ αγορών και τραπεζιτών να είναι αμφίρροπα για το πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες μειώσεις στα επιτόκια, η Goldman Sachs βλέπει μια ευκαιρία για φθηνές αγορές για τους επενδυτές, όσο οι δείκτες θα βρίσκονται σε αστάθεια.

    H ισχυρή οικονομία απειλεί το ράλι

    Όσο η οικονομία και η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυροί τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα των traders που έβλεπαν ακόμα και τον Μάρτιο πιθανό το σενάριο για την πρώτη μείωση στα επιτόκια χάνουν τη δυναμική τους. Αυτό αυτόματα δημιουργεί εμπόδια στο ράλι των 4 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, καθώς οι αγορές αφήνουν πίσω τους τις υψηλές προσδοκίες για μία πρόωρη νομισματική χαλάρωση.

    Σύμφωνα με την Alexandra Wilson-Elizondo της Goldman Sachs Asset Management, που έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η υποχώρηση των δεικτών και οι απώλειες για τις μετοχές θα είναι μια ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουν, καθώς σύντομα αυτή η τάση θα αναστραφεί.

    «Εάν η αγορά διαπραγματεύεται με απώλειες, είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ισορροπία ή να αγοράσουμε τη βουτιά» δήλωσε. «Είναι πολύ νωρίς για να υποτιμάμε το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών».

    Οι επενδύσεις που ξεχωρίζουν

    Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs αναμένουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και προβλέπουν ανάπτυξη με λιγότερο πληθωρισμό, κάτι που θα πρέπει δώσει νέο καύσιμο στις αγορές για ράλι, ιδίως στην περίπτωση των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Oι Magnificent Seven σηκώνουν το βάρος του ράλι των τελευταίων μηνών.

    «Πιστεύουμε στον παράγοντα της ποιότητας και η μεγάλη κεφαλαιοποίηση τείνει να υπεραποδίδει σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα. Αν και οι αποτιμήσεις φαίνεται ότι έχουν φτάσει στα όρια τους, πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο για άνοδο», δήλωσε ο Wilson-Elizondo.

    Αντίθετα για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίσης, η Goldman Sachs αναφέρει ότι υποαποδίδει στα τελευταία στάδια της νομισματικής σύσφιξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Τιτάν, κράτησαν την αγορά στις 1.275 μονάδες, τι ακούγεται για επιστροφή κεφαλαίου από Ελλάκτωρ

    Έναρξη διαπραγμάτευσης της Orilina Properties AEEAΠ στο Χ.Α.

    Sarantis: Πάνω από 300.000 μετοχές αγόρασαν ο Κυριάκος και ο Γρηγόρης Σαράντης



    ΣΧΟΛΙΑ