ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Federal Reserve επικαιροποίησε σήμερα το σχέδιο αγοράς μεγάλων ποσοτήτων κρατικού χρέους για τη στήριξη της οικονομίας, αλλά δεν άλλαξε τον προγραμματισμό της για παροχή περισσότερων μέτρων στήριξης.
Παράλληλα οι αξιωματούχοι δημοσίευσαν νέες προβλέψεις που δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναμένουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν έως τουλάχιστον το 2023, καθώς η αγορά εργασίας και η οικονομία επιστρέφουν σε προ πανδημίας επίπεδα.
Δεσμεύτηκαν τον Σεπτέμβριο να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας, παραχωρώντας νέο guidance που θέτει υψηλότερο πήχη για την αύξηση των επιτοκίων. Την Τετάρτη αποκάλυψαν περισσότερα για να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους για τις αγορές ομολόγων.
Από τον Ιούνιο, η Fed είχε ξεκινήσει να αγοράζει 80 δισ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα και 40 δισ. δολάρια σε διασφαλισμένα με ενυπόθηκα πάγια ομόλογα κάθε μήνα και είχε δεσμευτεί να αγοράζει τουλάχιστον με αυτόν τον ρυθμού “τους προσεχείς μήνες”.
Η Fed επικαιροποίησε σήμερα αυτό το guidance στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής. Η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει την ποσότητα των assets που διακρατά στον τρέχοντα ρυθμό “έως ότου επιτευχθεί ουσιαστική περαιτέρω πρόοδος” στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων απασχόλησης και πληθωρισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά είναι τα έργα που θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ
- Sinsay: Τι τζιράρει στην Ελλάδα η «πολωνική Zara» που ανοίγει ένα κατάστημα τον μήνα