• ΑΓΟΡΕΣ

    Fed: Αυξήθηκε η ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, λένε τα πρακτικά

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής Fed


    Πιο ανήσυχοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι της Fed κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

    Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση έγινε αναφορά στην πιθανότητα ύφεσης, με πολλούς αξιωματούχους να σημειώνουν πως τους τελευταίους μήνες η πιθανότητα έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι αξιωματούχοι έκριναν εν γένει ότι «οι κίνδυνοι καθοδικής απόκλισης για την οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκαν κάπως από τη συνάντηση του Ιουλίου, ιδιαίτερα εκείνοι που απορρέουν από την αβεβαιότητας της εμπορικής πολιτικής και τις συνθήκες στο εξωτερικό», αναφέρουν τα πρακτικά.

    Ενώ η Fed διατήρησε την πρόβλεψη ότι η οικονομία θα κινηθεί  με ρυθμό λίγο πάνω από 2% το τρέχον έτος και το επόμενο και λίγο ταχύτερα το 2021 και το 2022, προέκυψαν ενδείξεις που καθιστά το συγκεκριμένο σενάριο πλέον πιο επιφυλακτικό.

    «Η αδυναμία στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τη μεταποίηση μέχρι στιγμής φέτος εκλαμβάνεται ως ότι στρώνει το έδαφος για μια πιο έντονη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης από αυτή που είχε προβλέψει το προσωπικό», αναφέρουν τα πρακτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ