• ΑΓΟΡΕΣ

    Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ήπια ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα


    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, επεκτείνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη, καθώς οι ανησυχίες για έναν επικείμενο εμπορικό πόλεμο «μπήκαν» στην άκρη και οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους σε επικείμενα τραπεζικά κέρδη από τις ΗΠΑ.

    Σε αυτό το κλίμα, ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 385,03 μονάδες –  κατά 0,7% αυξημένος σε επίπεδο εβδομάδας.

    Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 αυξήθηκε κατά 0,14% κλείνοντας στις 7.661,87 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,43% κλείνοντας στις 5.429,20 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο DAX 30 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 0,38% τερματίζοντας στις 12.540,73 μονάδες και στη Ζυρίχη ο SMI έκλεισε ανοδικά κατά 0,49% στις 8.861,05 μονάδες.

    Οι αγορές στην Ευρώπη ακολούθησαν την άνοδο της Ασίας και των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές αγνόησαν την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου και έστρεψαν το βλέμμα τους στην περίοδο κερδών που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες τράπεζες, JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. και Wells Fargo & Co., ανέφεραν κέρδη πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αγορές άνοιξαν με σταθερά κέρδη, ενώ η λίρα έπεσε, μετά τη συνέντευξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην εφημερίδα The Sun, όπου δήλωσε ότι ένα soft Brexit θα μπορούσε να πλήξει τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

    Ωστόσο, ο Τραμπ «οπισθοχώρησε» την Παρασκευή, λέγοντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι πως υποστηρίζει μια μετά-Brexit εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.



    ΣΧΟΛΙΑ