ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουτιά κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές στην Ασία, με τις τιμές του πετρελαίου να επεκτείνουν τις απώλειές τους καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η ιστορική μείωση στις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσε να αποτελεί οιωνό παγκόσμιας ύφεσης.
Οι επενδυτές έσπευσαν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, οδηγώντας τις αποδόσεις των 30ετών αμερικανικών τίτλων στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1,965%. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο 1,545%, χαμηλότερα από αυτές των διετών τίτλων. Μια τέτοια αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων έχει να καταγραφεί από το 2007 όταν προμήνυσε τη μεγάλη ύφεση που ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,7% ενώ πρόσκαιρα υποχώρησε σε χαμηλό επταμήνου. Ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε πτώση 1,3% ενώ ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 0,4%.
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχώρησε κατά 0,6% στα 59,12 δολάρια το βαρέλι, αφού σημείωσε πτώση κατά 3% κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το αμερικανικό αργό κατέγραψε νωρίτερα πτώση κατά 0,4% στα 55,03 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του χρυσού, που συγκαταλέγεται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, αυξήθηκε κατά 0,3% στα 1.521,00 δολάρια η ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: «Πολύ έντονες και σοβαρές» οι πυρηνικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Ευρωαγορές: Ανοδικά τα χρηματιστήρια μετά από το νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων
- Ζάκυνθος: Ποια είναι η παιδίατρος που τέθηκε σε αναστολή για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
- Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Μηδενική η επίπτωση από την απόφαση του Αρείου Πάγου –
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.