• Cryptocurrencies

    JPMorgan: To 1/3 των θεσμικών επενδυτών θεωρεί το bitcoin… ποντικοφάρμακο!

    • NewsRoom
    bitcoin

    bitcoin


    Μόλις το 10% των θεσμικών επενδυτών διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, ενώ σχεδόν οι μισοί τα βλέπουν σαν… ποντικοφάρμακο ή προβλέπουν ότι… μόδα είναι, θα περάσει, σύμφωνα με έρευνα της JPMorgan.

    Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το bitcoin, «βυθίστηκε» σε χαμηλό 5 μηνών, καταγράφοντας περαιτέρω απώλειες λόγω της προσπάθειας της Κίνας να καταπολεμήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων. Ταυτόχρονα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δήλωσε σχετικώς ότι θα ήθελε να ισχύσουν περισσότεροι κανονισμοί σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές.

    Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα, από τις εταιρείες που δεν πραγματοποιούν επενδύσεις σε  crypto, το 80% δεν σκοπεύει να αρχίσει να επενδύει ή να αγοράζει και να πουλά κρυπτονομίσματα. Εντούτοις, σε ερώτηση για τις προσωπικές τους επενδύσεις, το 40% των επενδυτών δήλωσε ότι είναι ενεργοί στην εν λόγω αγορά.

    Επιπλέον, τα 4/5 των επενδυτών αναμένουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα γίνουν πιο σκληρές αναφορικά με τη συγκεκριμένη κατηγορία επενδύσεων, ενώ ένα εντυπωσιακό 95% θεωρεί ότι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων η απάτη ήταν «κάπως ή πολύ διαδεδομένη».

    Μπάφετ για bitcoin: «Ποντικοφάρμακο… στο τετράγωνο!»

    Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ (Warren Buffett) χαρακτήρισε το bitcoin «ποντικοφάρμακο στο τετράγωνο», με το 1/3 των ερωτηθέντων να συμφωνεί μαζί του και ένα 16% να το θεωρεί μόδα που θα περάσει.

    S&P 500

    Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι επενδυτές θεωρούν ότι ο δείκτης S&P 500 θα βρεθεί μεταξύ 4.200-4.600 μονάδων ως το τέλος του 2021, ενώ υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των μέτρων στήριξης της Fed για την οικονομία και ο πληθωρισμός αποτελούν τους σημαντικότερους κινδύνους για την αγορά.

    Η έρευνα διεξήχθη σε συνέδριο της JPMorgan, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 3.000 επενδυτές από 1.500 εταιρείες.



    ΣΧΟΛΙΑ