• Cryptocurrencies

    ΗΠΑ: Ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων και ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο Bankman-Fried της FTX

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried

    Sam Bankman-Fried., Πρώην CEO της FTX


    Ελεύθερος θα αφεθεί ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, πληρώνοντας εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε ο ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης.

    Ο Bankman-Fried, που κατηγορήθηκε στη Νέας Υόρκης για οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος, εκδόθηκε από τις Μπαχάμες στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

    Οι όροι της εγγύησης συμφωνήθηκαν από τους εισαγγελείς και τους δικηγόρους του Bankman-Fried. Ο πρώην δισεκατομμυριούχος της FTX, ο οποίος έχασε το σύνολο της περιουσίας του μέσα σε μια εβδομάδα, θα πρέπει να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης, να υποβάλλεται σε εξέταση από συμβούλους ψυχικής υγείας και να περιοριστεί στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX θα απακλειστεί επίσης από το άνοιγμα νέων πιστωτικών γραμμών εν αναμονή της δίκης.

    Ο Bankman-Fried κατηγορείται ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαιά των επενδυτών  και πελατών της FTX για αγορά ακινήτων, χρηματοδότηση πολιτικών δωρεών και συναλλαγές backstop στην Alameda Research.

    Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι λείπουν περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών.

    Δύο από τους κορυφαίους συνεργάτες του Bankman-Fried , η Caroline Ellison και ο Gary Wang, ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους για σχετικές κατηγορίες απάτης και συνεργάζονται με τις Αρχές.

    Ο δικαστής Gabriel Gorenstein είπε ότι ο Bankman-Fried θα βρίσκεται υπό «αυστηρή» επίβλεψη μετά την αποφυλάκισή του στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια.

    Οι γονείς του, καθηγητές Νομικής του Στάνφορντ και οι δύο, ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου.

    Ο 30χρονος θα εξεταστεί ξανά από τους δικαστές στις 3 Ιανουαρίου 2023.



    ΣΧΟΛΙΑ