• Cryptocurrencies

    Ethereum: Νέο ράλι στα 3.000 δολάρια και αποδόσεις 1.353% – Τι λέει ο Buffett

    • NewsRoom
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Το ράλι των τελευταίων 30 ημερών για το Ethereum, είναι εντυπωσιακό. Eχει φτάσει σε μηνιαία απόδοση 56%. Στο έτος,  η απόδοση του είναι 1.353%.

    Μετά την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η συνολική αξία τους σταθεροποιήθηκε πάνω από τα 2 τρισεκ.  δολάρια, με τον το αριθμό τους πλέον να πλησιάζει τις 10.000.

    To Bitcoin, παρά τον αδιαμφισβήτητο ηγεμονικό του ρόλου, στα 58.000 δολάρια «νιώθει» καυτή πίσω του την ανάσα του Ethereum, που ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια, χάρη στην ώθηση που έλαβε από τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

    Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 3.086 δολάρια με ημερήσια άνοδο 6% και μηναία 56%. Μέσα σε ένα χρόνο η απόδοση του είναι  1.353%.

    Παρότι λοιπόν η κεφαλαιοποίηση του Ethereum ( 355 δισ. δολάρια) υπολείπεται εκείνης του Bitcoin (1.1 τρισ. δολάρια) , πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα έρθει ο καιρός, που το ethereum θα περάσει πρώτο.

    Τι αναφέρουν οι αναλυτές

    Καθώς το Βitcoin αρχίζει να χάνει την κυριαρχία του στην αγορά, το νόμισμα του «παγκόσμιου υπολογιστή» αρχίζει να πετάει», δήλωσε ο Tim Frost, Διευθύνων Σύμβουλος της Yield App, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης χρηματοοικονομικού πλούτου.

    Ο Frost προσθέτει ότι τώρα που ο «αιθέρας» έχει σπάσει το επίπεδο αντίστασης των 2.500 δολ. θα μπορούσε να φτάσει τα 3.500 δολ. «πολύ γρήγορα». (3.050 δολάρια τώρα)

    Σημειώνεται πως το Ethereum, σε αντίθεση με το Bitcoin, όχι μόνο στηρίζεται σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμών, αλλά επίσης αποθηκεύει κωδικούς που τροφοδοτούν συμβόλαια και εφαρμογές οι οποίες μέχρι στιγμής ήταν αδιαπέραστες.

    Το Bitcoin, εν τω μεταξύ, αγωνίζεται να αναγνωριστεί η χρησιμότητά του ως δυνητικού νομίσματος.

    Ο Sergei Nazarov, συνιδρυτής της Chainlink, ενός oracle δικτύου που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο blockchain ethereum, δήλωσε ότι το πρόσφατο ράλι στο Ethereum, στην πραγματικότητα, ενισχύεται από την άνοδο αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών, οι οποίες τώρα έχουν αξία άνω των 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    “Πιστεύουμε ότι το bitcoin είναι υπερτιμημένο.  Νομίζουμε ότι είχε το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης.  Αλλά από την άποψη της τεχνολογίας, πιστεύουμε ότι το Εthereum θα ξεπεράσει το bitcoin.

    Οι προγραμματιστές το χρησιμοποιούν τώρα πολύ περισσότερο. Έχει 10πλάσιους ενεργούς προγραμματιστές.

    Το Bitcoin είναι, κατά τη γνώμη μου, απλώς μια ψηφιακή αξία, ενώ το Ethereum είναι το επόμενο Διαδίκτυο, το Web3 αναφέρει ο Ian Balina, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Token Metrics, μια πλατφόρμα ερευνητικών επενδύσεων που βασίζεται σε δεδομένα για το crypto. ”

    “Έχουμε το bitcoin, το οποίο το ευχαριστούμε γιατί ήταν το πρώτο, ωστόσο το Ethereum αναπτύσσεται τρελά» αναφέρει ο John Wu, Πρόεδρος των εργαστηρίων της Ava, μιας ομάδας πίσω από το altcoin Avalanche.

    «Νομίζω ότι τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα συνεχίσουν να συσχετίζονται και να κινούνται παράλληλα με το bitcoin, αλλά ορισμένα blockchain και τα κρυπτονομίσματά τους όπως το Ethereum μπορούν επίσης να εξεταστούν από αυτόνομη βάση» συμπληρώνει.

    Τέλος, ο Sergey Nazarov, συνιδρυτής της Chainlink, ενός oracle δικτύου που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο blockchain ethereum, δήλωσε ότι το πρόσφατο ράλι στον «αιθέρα», στην πραγματικότητα, ενισχύεται από την άνοδο αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών, οι οποίες τώρα αξίας άνω των 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τι λένε Buffett – Munge

    Έντονη είναι η δυσφορία του αντιπροέδρου της Berkshire Hathaway, Charlie Munger απέναντι στο Bitcoin και εν γένει τα κρυπτονομίσματα, εν μέσω μάλιστα συνεχόμενων ρεκόρ.

    «Φυσικά μισώ την επιτυχία του Bitcoin», δήλωσε ο 97χρονος Munger στην ετήσια συνέλευση μετόχων της Berkshire το Σάββατο (1/5).

    «Δεν καλωσορίζω ένα νόμισμα που είναι τόσο χρήσιμο για τους απαγωγείς και τους εκβιαστές και ούτω καθεξής, ούτε μου αρέσει απλώς να μεταφέρω δισεκατομμύρια σε κάποιον που μόλις εφηύρε ένα νέο χρηματοοικονομικό προϊόν», συνέχισε.

    «Νομίζω ότι πρέπει να πω με κάθε μετριοπάθεια ότι ολόκληρη αυτή η καταραμένη εξέλιξη είναι αηδιαστική και αντίθετη με τα συμφέροντα του πολιτισμού», σημείωσε ο θρυλικός επενδυτής, όπως αναφέρει το CNBC.

    Ο Warren Buffett, ο οποίος απέφυγε την αρχική ερώτηση για το Βitcoin, σχολίασε την απάντηση του Munger:

    «Είμαι εντάξει με αυτή» (σ.σ. την τοποθέτηση Munger)..

    Ο Buffett δεν επιθυμούσε να σχολιάσει άμεσα το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, προκειμένου όπως είπε, να μη προκαλέσει θλίψη σε όλους όσοι πιστεύουν στην αντοχή του στον χρόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ