• Cryptocurrencies

    BlockFi: Αίτηση πτώχευσης μετά την κατάρρευση του FTX

    • NewsRoom


    Νέο «κανόνι» στην βιομηχανία των crypto προκάλεσε η FTX, με το BlockFi να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης.

    Η πτώχευση γίνεται σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11, το οποίο επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει την λειτουργία της, ενώ επεξεργάζεται παράλληλα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών.

    Η εταιρεία ανέφερε στη δήλωση ότι είχε περίπου 257 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στα χέρια της και ξεκινά ένα «εσωτερικό σχέδιο για να μειώσει σημαντικά τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εργασίας».

    Επικαλούμενη «έλλειψη σαφήνειας» σχετικά με το καθεστώς της χρεοκοπημένης FTX και Alameda Research, η εταιρεία με έδρα το Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ σταμάτησε πριν μερικές ημέρες τις αναλήψεις και είπε ότι διερευνά «όλες τις επιλογές» με εξωτερικούς συμβούλους.

    Η FTX US αναφέρεται στην αναφορά της εταιρείας ως ένας από τους κορυφαίους ακάλυπτους πιστωτές της, με δάνειο 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο μεγαλύτερος ακάλυπτος πιστωτής της εταιρείας, η Ankura Trust Company, οφείλει περίπου 729 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την αίτηση.

    Το BlockFi τον Ιούλιο έλαβε εισφορά κεφαλαίου από μια πλέον καταρρακωμένη FTX US και είχε επίσης εξασφαλίσει δάνεια στην εμπορική εταιρεία Alameda Research του Sam Bankman-Fried.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζοφερή πρόβλεψη από τον Mark Mobius: Βλέπει το Bitcoin στα 10.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ