• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουλιάζει σε χαμηλά Μαρτίου λόγω έλλειψης ρευστότητας

    • NewsRoom


    Η τραπεζική αναταραχή που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου έπληξε το ράλι του Bitcoin, το οποίο ναι μεν πέτυχε αύξηση κατά 59% της τιμής του, δεν κατάφερε όμως να σταθεροποιηθεί σε κάποιο επίπεδο.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής το Bitcoin για δεύτερη συνεχή ημέρα ήταν σε καθοδική πορεία, λίγο πάνω από τα 26.000 δολάρια. Η αγορά των crypto βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό ασφυκτική πίεση, με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να διενεργούν αυστηρούς ελέγχους και να βάζουν όρια στις συναλλαγές. Η έλλειψη ρευστότητας και οι μακροοικονομικές ανησυχίες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε ανάκαμψη.

    Η έλλειψη ρευστότητας αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάρρευση των Silvergate και Signature Bank, τράπεζες που λειτουργούσαν ως σημαντικοί χρηματοδότες στην αγορά των crypto.

    Αντίστοιχα η δραστηριότητα στα εναπομείναντα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, ύστερα από ένα ντόμινο πτωχεύσεων, ιδίως μέσα στο προηγούμενο έτος, περιορίζεται σημαντικά από τις ρυθμιστικές αρχές που επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα και απαγορεύσεις για παραβιάσεις σε ανταλλακτήρια όπως Coinbase και Binance.

    Η πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε sell off τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να «ξεφορτωθούν» περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, στην προσπάθειά τους να συμμορφωθούν στις καταστολές που επιβάλλει η SEC.



    ΣΧΟΛΙΑ