• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 36.800 δολάρια, σε υψηλό 18 μηνών

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin εκτοξεύτηκε σε υψηλό 18 μηνών καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για πιθανή έγκριση του πρώτου αμερικανικού ETF που θα συνδέεται με την spot τιμή του κρυπτονομίσματος.

    Το ψηφιακό νόμισμα κέρδισε έως και 3,6% στα 36.856 δολάρια την Πέμπτη, και βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022. Σήμερα κινείται στην περιοχή των 36.700 δολαρίων.

    Από τα μικρότερα tokens, το Ether αυξήθηκε έως και 2,2% ενώ το Solana ενισχύθηκε 3,2%.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά token Terra και Luna, πυροδότησαν την κατάρρευση της αγοράς crypto πέρυσι, κατά την οποία εξανεμίστηκαν περίπου 1,5 τρισ. δολάρια.

    Bitcoin At 18-Month High | Bitcoin rallied past levels it last saw before the collapse of Terra stablecoin
    Το Bitcoin στο υψηλό 18 μηνών

    Την Πέμπτη, η SEC άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να εκδώσει θεωρητικά εντολές έγκρισης», σύμφωνα με σημείωμα των αναλυτών του Bloomberg Intelligence, James Seyffart και Eric Balchunas.

    «Ακόμη κι αν οι εγκρίσεις δεν δοθούν αυτόν τον μήνα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει 90% πιθανότητα έγκρισης έως τις 10 Ιανουαρίου», έγραψαν.

    Κέρδη άνω του 120%

    Η αισιοδοξία της πιθανής έγκρισης από τη ρυθμιστική αρχή, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία διαβουλεύσεων, έχει οδηγήσει στην άνοδο του Bitcoin πάνω από 120% φέτος και η Caroline Mauron, συνιδρύτρια του παρόχου ρευστότητας παραγώγων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Orbit Markets, βλέπει ένα «επίμονο ενδιαφέρον στα στοιχήματα που προβλέπουν περαιτέρω ράλι του κρυπτονομίσματος».

    Συγκριτικά, οι μετοχές διεθνώς αυξήθηκαν κατά 10% την ίδια περίοδο.

    «Η προσδοκία για το ETF αποτελεί την κορυφή της ολοένα και μεγαλύτερη λίστας καταλυτών, γεγονός που ενθαρρύνει περαιτέρω το τρέχον ράλι», δήλωσε ο Josh Gilbert, αναλυτής αγοράς στην επενδυτική εταιρεία eToro.

    Εκτός από το έναυσμα του ETF, τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των αυξήσεων επιτοκίων προς το παρόν και το επικείμενο halving του Bitcoin το επόμενο έτος τροφοδοτούν επίσης το ράλι, πρόσθεσε ο Gilbert.

    Το halving – ή μείωση κατά το ήμισυ – μειώνει στο μισό την ποσότητα των ψηφιακών νομισμάτων που λαμβάνουν οι εξορύκτες Bitcoin ως ανταμοιβή για την εργασία τους και συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια.

    Το επόμενο αναμένεται τον Απρίλιο του 2024 και αποτελεί μέρος της διαδικασίας περιορισμού της προσφοράς Bitcoin στα 21 εκατομμύρια tokens. Το νόμισμα σημείωσε ρεκόρ μετά από κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα halvings.

    Διαβάστε ακόμη:

    FTX: Ένοχος για όλες τις κατηγορίες o πρώην μεγιστάνας Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ – Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 115 χρόνων

    Bucherer: Ο δισεκατομμυριούχος που έβαλε τέλος σε μια δυναστεία 135 χρόνων και η σχέση με τη Rolex

    Intrakat: Πώς έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ