• Cryptocurrencies

    Bankman-Fried: Ο συνιδρυτής της FTX κατηγορείται και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

    Sam Bankman-Fried, Πρώην CEO της FTX

    Sam Bankman-Fried, Πρώην CEO της FTX


    Νέες κατηγορίες και για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων προστέθηκαν τη Δευτέρα στη δικογραφία του συνιδρυτή του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried.

    Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγόρησε τον Bankman-Fires ότι μεταξύ των άλλων κατηγορητηρίων που τον βαραίνουν, ενέκρινε τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων αξίας 40 εκατ. δολαρίων με σκοπό τη δωροδοκία ενός ή περισσότερων Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων, προκειμένου να ξεπαγώσουν λογαριασμούς στην Alameda Research με κρυπτονομίσματα αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

    Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Bankman-Fried και άλλοι προσπάθησαν να ανακτήσουν την πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που διατηρούνταν σε λογαριασμούς στην Alameda το 2021 προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ενίσχυση της εμπορικής της δραστηριότητας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

    Μετά την προσθήκη της νέας κατηγορίας περί συνωμοσίας για παραβίαση του νόμου περί διαφθοράς στο εξωτερικό, ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει πλέον 13 κατηγορίες για ποινικά κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και οι κατηγορίες περί απάτης για φερόμενη διοχέτευση χρημάτων από την χρεοκοπημένη FTX στην Alameda.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΑΣ-ΕΥΠ: Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ