• ΑΓΟΡΕΣ

    Citigroup: Πληθαίνουν τα short στοιχήματα στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ

    • Bloomberg

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CitiGroup, Τζέιν Φρέιζερ


    Με θέσεις short απαντούν οι traders στους νέους φόβους που κυριαρχούν για την πορεία των αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup.

    Όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους, οι traders πρόσθεσαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια νέων shorts στα futures του S&P 500 και άντλησαν 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται, είπε η ομάδα με επικεφαλής τον Chris Montagu.

    Στην Ευρώπη, τα στοιχήματα για πτώση του Euro Stoxx 50 τριπλασιάστηκαν, αν και από χαμηλή βάση, είπαν.

    Αστάθεια

    Παρά την κινητικότητα στις θέσεις short, η αισιοδοξία μιας μερίδας επενδυτών δεν τους έχει εγκαταλείψει, με τις κινήσεις τους να δείχνουν ότι δεν θεωρούν ότι τελείωσε το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων.

    Η στροφή όμως κάποιων traders, οφείλεται στο γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ έκλεισαν με τη μεγαλύτερη πτώση σε πέντε ημέρες για το 2023, υπό τη σκιά φόβων για επίμονο πληθωρισμό και για διατήρηση της επιθετικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην αύξηση των επιτοκίων.

    Για την περίπτωση των αμερικανικών μετοχών, η Morgan Stanley και ο διαχρονικά επιφυλακτικός αναλυτής Μάικ Ουίλσον έχουν προειδοποιήσει ότι ο Μάρτιος θα είναι δύσκολος μήνας για τις μετοχές.

    «Δεδομένης της πεποίθησής μας ότι η ύφεση στα εταιρικά κέρδη απέχει πολύ από το να τελειώσει, πιστεύουμε ότι ο Μάρτιος θα είναι μήνας υψηλού κινδύνου», ανέφερε ο Ουίλσον.

    Διχασμένοι οι αναλυτές

    Οι αναλυτές της Citi αναφέρουν παραμένουν επιφυλακτικοί για την επόμενη ημέρα στις αγορές, υπογραμμίζοντας ότι παρατήρησαν το φαινόμενο μείωσης των θέσεων long στις αγορές.

    «Δεν μπορούμε να πούμε αν αυτή είναι η αρχή μιας τάσης ή πρόκειται για κάτι που δεν θα συνεχιστεί», ανέφεραν.

    Πιο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές της JP Morgan, οι οποίοι αναφέρουν ότι η ανταμοιβή κινδύνου παραμένει περιορισμένη για τους επενδυτές.

    Πάντως δεν λείπουν και οι αισιόδοξοι με τον Max Kettner από την HSBC Bank Plc, να ισχυρίζεται ότι βλέπει μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα ράλι ανακούφισης εν μέσω ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης, ενώ θεωρεί τα σενάρια για υψηλότερα επιτόκια ήδη τιμολογημένα από τις αγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Η ανάκαμψη του δολαρίου συνεχίζεται καθώς οι πληθωριστικοί φόβοι επιστρέφουν στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ