• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Ολική επαναφορά διά χειρός Κομισιόν

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο Αθηνών: Ποιες μετοχές προτείνουν οι επενδυτικοί οίκοι για το 2022


    Ολική επαναφορά για τη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας που μετά από τις βαριές απώλειες ξαναπέρασε στα κέρδη.

    Η αρνητική εικόνα άλλαξε άρδην μετά από το σαφές μήνυμα της Κομισιόν για αποφασιστική στήριξη της Ελλάδας για χρηματοδότηση 2,25 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία.

    Η στάση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και από τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε να διασκεδάσει τους προβληματισμούς των επενδυτών που και σήμερα ασκούσαν πιέσεις στην αγορά.

    Ένα τέταρτο μετά την 1 το μεσημέρι ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,40% έχοντας αποσβέσει τις προηγούμενες ζημιές που είχαν φτάσει σε επίπεδα άνω του 1%.

    Πλέον οι μετοχές που έσβησαν τις αρχικές απώλειες και πέρασαν στα κέρδη είναι πολλές.

    Ειδικά σε ότι αφορά τις τράπεζες, η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,99% 2,00 τώρα καταγράφει κέρδη 1,63%, ενώ η Εθνική ΕΤΕ -0,78% 7,64 βρίσκεται 2,85% υψηλότερα. Τα κέρδη για την Πειραιώς είναι 1,42% ενώ για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 η άνοδος είναι στο 2,90%.

    Η ριζική διαφοροποίηση του τραπεζικού κλάδου είναι αυτή που είναι του παρόντος δίνει ώθηση στην αγορά, η οποία στο αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί σημαντικά φτάνοντας να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ζημιές σε σύνολο 39 αγορών της Ευρώπης.

    Η πτωτική υπερβολή διορθώθηκε μετά από τα όσα έγιναν γνωστά για την άμεση αρωγή της Ε.Ε. προς τη χώρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει €2,25 δισ. από την ΕΕ

    DZ Bank για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης μετά την επενδυτική βαθμίδα – Παραμένει long στα ελληνικά ομόλογα

    Goldman Sachs: Τι σημαίνει η αναβάθμιση της DBRS για τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ