• ΑΓΟΡΕΣ

    Χαμηλότερα η Ευρώπη post… Fed. Υποαποδίδει το Μιλάνο


    Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές την Παρασκευή με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τόσο στο χρονοδιάγραμμα αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων όσο και στην Ιταλία καθώς ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup.

    Η FED εστίασε στην ισχύ της Αμερικανικής οικονομίας, ενώ έδωσε σήμα για αύξηση των επιτοκίων, την τέταρτη μέσα στη χρονιά, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

    Σε μετοχικό επίπεδο, η μετοχή της UBS καταγράφει απώλειες 3,24% στην Ελβετία καθώς το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή εναντίον της τράπεζας για τις απώλειες των επενδυτών που σχετίζονταν με δάνεια με ενεχυριασμένους τίτλους πριν την χρηματοπιστωτική κρίση. O SMI στη Ζυρίχη υποχωρεί 0,37%.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, στασιμότητα χαρακτήρισε την ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας για το μήνα Σεπτέμβριο, καθώς το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρσι ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,1%.

    Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,44%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,69% και ο αγγλικός FTSE 100 βρίσκεται 0,51% χαμηλότερα.

    Στην περιφέρεια, σημαντικές πιέσεις δέχεται το χρηματιστήριο στο Μιλάνο, με το ΜΙΒ να χάνει πάνω από 1%, o PSI 20 στην Πορτογαλία ενισχύεται 0,29% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,88%.



    ΣΧΟΛΙΑ