• ΑΓΟΡΕΣ

    Από το Τόκιο πίσω στη Wall Street οι τεχνολογικές πιέσεις

    Αρκούδα που βρυχάται


    To κλίμα που επικρατεί στη Wall Street είχε διαμορφωθεί νωρίτερα στις συναλλαγές των ιαπωνικών μετοχών, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται υπό πίεση ξανά.

    Η αφορμή δόθηκε από την Νvidia αυτή τη φορά, η οποία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχανε έως και 18%. Οι τελευταίες προβλέψεις της εταιρείας καρτών γραφικών δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του γ’ τριμήνου σημείωσαν άλμα 47% και τα έσοδα αυξήθηκαν 21%, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

    Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ενισχύονται οι φόβοι αποχώρησής της, χωρίς συναινετικό διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στερλίνα ωστόσο, έχοντας καταγράψει ισχυρές πιέσεις την Πέμπτη, στις 16:30 ώρα Ελλάδος, ανέκαμπτε κατά 0,75% έναντι του δολαρίου, στα 1,2867.

    Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41%, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες άνω του 1% και ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 0,56%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ