• ΑΓΟΡΕΣ

    Αντιστάθηκε στους πωλητές η Σανγκάη. Μικρής έκτασης οι πιέσεις στις υπόλοιπες αγορές


    Περιορισμένης έκτασης είναι οι πιέσεις που δέχονται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, συγκριτικά με το ισχυρό sell off που πραγματοποιήθηκε χτες στις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης, με αφορμή τόσο τον τεχνολογικό κλάδο όσο και τον ενεργειακό.

    Οι αμερικανικές μετοχές χτες «χτυπήθηκαν» αλύπητα με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστούν αυτή τη φορά (έναντι του τεχνολογικού στις προηγούμενες συνεδριάσεις), καθώς οι πιέσεις επανήλθαν στις τιμές του πετρελαίου.

    Σε νέο χαμηλό έτους βρέθηκε  η τιμή του αμερικανικού αργού, με την ανησυχία για την υπερπροσφορά στην αγορά να παραμένει, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 6,6%, διαμορφώνοντας την τιμή του στα 53,43 δολ. το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2017.

    Η Apple βρέθηκε χτες να υποχωρεί πάνω από 20% σε σχέση με το υψηλό της 3ης Οκτωβρίου. Ήδη σε φάση bear market βρίσκονταν από τα τέλη Οκτωβρίου η Amazon και η Netflix,ενώ από τα τέλη Ιουλίου βρίσκεται σε bear market η μετοχή της Facebook.

    Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 6.908,82 μονάδες, υποχωρώντας κατά 119,65 μονάδες, ή -1,70%.

    Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα αντιστάθηκαν των πιέσεων του παγκόσμιου sell off. O δείκτης Shanghai έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξης του 0,21% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,32%.

    Στο τεχνολογικό Τόκιο, ο δείκτης Νikkei έκλεισε 0,25% χαμηλότερα ενώ η μετοχή της Nissan κατάφερε να αντιδράσει του σκανδάλου του προέδρου της εταιρείας, κλείνοντας με μικρά κέρδη της τάξης του 0,35%.

    Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο IDX (-1,06%) στην Ινδονησία, καθώς χτες η αγορά είχε παραμείνει κλειστή λόγω τοπικής αργίας, ο Sensex κινείται 0,79% χαμηλότερα και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,29% χαμηλότερα.

    Ο ASX στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες 0,51%.



    ΣΧΟΛΙΑ