• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανέκαμψαν οι κινεζικές μετοχές μετά από νέες παρεμβάσεις από τις κινεζικές αρχές


    Σε θετική τροχιά εξελίχτηκαν οι συναλλαγές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας την Τρίτη, καθώς η Κίνα έκανε νέες προσπάθειες σταθεροποίησης της χρηματιστηριακής της αγοράς. Ωστόσο το περιβάλλον παραμένει εύθραυστο, εν μέσω περαιτέρω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου Κίνας – ΗΠΑ.

    Οι δείκτες στη Wall Street δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη των αρχικών συναλλαγών, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg, η Αμερική ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέους δεσμούς σε όλες τις κινεζικές εισαγωγές, αρχές Δεκεμβρίου, εάν οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών δεν προχωρήσουν.

    Ο πρόεδρος Trump είχε αφήσει να εννοηθεί  μία τέτοια πιθανότητα στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να οριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Στην Ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ανέκαμψε με κέρδη της τάξης του 1,02%, ενώ προηγουμένως οι κινεζικές αρχές ανέφεραν ότι θα ενθαρρύνουν προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών όπως και  συγχωνεύσεις και εξαγορές από εισηγμένες εταιρείες, ενισχύοντας έτσι τη ρευστότητα της αγοράς και να καταστούν πιο ελκυστικές οι εγχώριες μετοχές.

    Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,7% ενώ και στην Ινδία ο Sensex κινείται χαμηλότερα κατά 0,25%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κατάφερε να αντιδράσει, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες και κλείνοντας τις συναλλαγές 1,44% υψηλότερα. Στο επίκεντρο βρέθηκε και  η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,31%, ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,93% υψηλότερα ενώ και ο ASX στην Αυστραλία τερμάτισε με κέρδη 1,34%.



    ΣΧΟΛΙΑ