array(0) {
}
        
    
Menu
0.08%
Τζίρος: 253.35 εκατ.

Πώς θα ρυθμίζονται τα παλιά χρέη σε 72 δόσεις – Τα κέρδη για 1,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Ψηφιακή Διακυβέρνηση

ΕΥΔΑΠ: Smart water network – Ευφυείς μετρήσεις, μεγάλη απόδοση

Καθώς το νερό γίνεται, ολοένα και περισσότερο, ένας ανεκτίμητος πόρος για την παγκόσμια οικονομία, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της χρήσης του, καθώς και η πρόληψη της σπατάλης, αποτελούν προτεραιότητα για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Η υποδομή που υποστηρίζεται από την τεχνολογία ευφυούς μέτρησης βελτιστοποιεί το δίκτυο διανομής νερού μέσω αποτελεσματικής παρακολούθησης αυτοματοποιημένων μετρήσεων και συνολικής μείωσης του κόστους διαχείρισης, και συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές της.

1

Η ΕΥΔΑΠ εντάσσει στον στρατηγικό της σχεδιασμό έργα που αφορούν στο έξυπνο δίκτυο. Μέσω μιας σειράς στοχευμένων δράσεων προγραμματίζεται η τοποθέτηση οργάνων μέτρησης παροχών πιέσεων και ποιοτικών χαρακτηριστικών, η ορθολογικότερη διαχείριση της παραγόμενης ποσότητας ύδατος με σταδιακή μείωση των απωλειών, του κόστους διαχείρισης και του ενεργειακού κόστους του συστήματος ύδρευσης, και βεβαίως η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών, την επιχειρησιακή αναβάθμιση και την αξιοποίηση των πόρων της, η ΕΥΔΑΠ έχει σχεδιάσει το πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού της: ένα πλάνο με ορίζοντα εικοσαετίας.

Η τοποθέτηση νέων οικιακών υδρομετρητών (smart meters) προς αντικατάσταση των υφιστάμενων παλαιότερης τεχνολογίας σκοπεύει στη μετάβαση στο έξυπνο δίκτυο (smart water network) και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι μετρητές τελευταίας γενιάς θα ενσωματώνουν όλες τις παραδοσιακές λειτουργίες μέτρησης και θα μεταδίδουν δεδομένα μέσω της νέας έξυπνης υποδομής επικοινωνίας. Τα κύρια πλεονεκτήματα του έξυπνου δικτύου είναι η γρήγορη και αυτόματη ανάγνωση της κατανάλωσης, η ταχεία ανίχνευση διαρροών και η παροχή πληροφοριών στις ομάδες συντήρησης προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση του δικτύου, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η διασφάλιση των υδάτινων πόρων και η μείωση του όγκου του μη τιμολογημένου νερού.

Σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων ERP

Με δεδομένο το μέγεθος των σύγχρονων επιχειρήσεων, την ανάγκη διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, καθώς και την απαίτηση για έγκαιρη πληροφόρηση και ταχύτητα στη λήψη ορθών αποφάσεων, σχεδιάστηκε η ενοποίηση και η διασύνδεση των επιχειρησιακών διεργασιών σε ένα ενοποιημένο σύστημα, με την εγκατάσταση του νέου Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP).

Η Εταιρεία θα προχωρήσει σε αναλυτική σχεδίαση, προμήθεια και εγκατάσταση του νέου σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων, προσαρμοσμένου στις σύγχρονες ανάγκες της και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών λογισμικού, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τη διενέργεια δημόσιας προκαταρκτικής διαβούλευσης της αγοράς (RFI).

 

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα της ΕΥΔΑΠ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O αιφνιδιασμός σε Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ποιος αγοράζει Metlen, ο εφοπλιστής που πούλησε διαμέρισμα για ένα πλοίο, το μανιφέστο της Αγγελικούση και τα hot καλέσματα του shipping
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τι λέει για την συμμετοχή της στην ΕΥΔΑΠ
Prodea – Lamda – Trastor: Μέχρι τα 107.000 ευρώ φτάνουν οι αμοιβές του προσωπικού – Όλα τα στοιχεία
Γιατί μπαίνουν Γάλλοι στην Πειραιώς, η λάμψη Βιοχάλκο, Metlen, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Alpha, Eurobank, τι συμβαίνει με τα mega ΣΔΙΤ, τα νεύρα του greedy Παντελιάδη, η ήττα του Σαράντη και τα drones της Howden
Το ασταμάτητο ράλι της ΔΕΗ, τα 900 εκατ. του «μαμούθ» Capital και το τηλεφώνημα στις 7 το πρωί, οι ψίθυροι στην Alpha Βank, οι πειρατές Μαρτίνος και Προκοπίου, και τα parties της Λεντούδη και της Χατζηιωάννου
Χρηματιστήριο: Το πάνω χέρι στους πωλητές που στέλνουν τις τράπεζες έως -4%
Xρηματιστήριο: Τι ανεβάζει την ΕΥΔΑΠ
ΕΥΔΑΠ: Πώς ενισχύεται οικονομικά από 5 νέες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου
Η αγορά βλέπει την ΕΥΔΑΠ – Το νερό ποιος το βλέπει;
Χρηματιστήριο: Πτώση μέχρι 5% στις τράπεζες – Πάνω από 1,2 εκατ. κομμάτια συναλλαγές στο Jumbo και χαμηλό 3ετίας