ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ώρα απολογίας για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στον (πρώτο) διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κάλεσε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ενώπιόν της στις 20 Ιανουαρίου για να απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Δίωξη που του έχει ασκήσει η Βουλή.
Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι ο εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας. Του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά.
Για σήμερα είχε πάρει κλήση σε απολογία ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου. Και ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάρει προθεσμία, ώστε να απολογηθεί μετά τον εργολάβο.
Όταν ολοκληρωθούν οι δύο απολογίες (και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ενδεχομένως προτείνουν οι δυο κατηγορούμενοι) η ανάκριση θα ολοκληρωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των 2 στο Ειδικό Δικαστήριο.
Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει και η ανάκριση για ενδεχόμενες άνωθεν παρεμβάσεις στην εισαγγελική έρευνα για τις δωροδοκίες της Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μετά τους δημοσιογράφους Παπαδάκου-Βαξεβάνη, σε απολογία κλήθηκε και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.
Αμέσως μετά θα κληθεί σε απολογία η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα βρεθούν στην ίδια θέση και οι επίκουροι της. Τελευταίος θα απολογηθεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
Διαβάστε επίσης:
Coca Cola 3E: Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή ή μετοχική σχέση με πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης
Ζάκυνθος: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Optima, ΔΕΗ, INTEK, Quest
- «Βράζει» και σήμερα η χώρα, με 40άρια και αφρικανική σκόνη – Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους
- Δοκιμαστικό ταξίδι του MSC World Asia που θα μεταφέρει 6.700 επιβάτες και 2.100 πλήρωμα
- Πειρατές από τη Σομαλία κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο και κρατούν ομήρους ναυτικούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.