ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπόλους και ελικόπτερα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φόρσμαρκ για την καταδίωξη ενός μεγάλου drone που εθεάθη να πετάει πάνω από τις εγκαταστάσεις αργά χθες το βράδυ, αλλά απέτυχε να πιάσει το μη επανδρωμένο εναέριο αυτό όχημα, ανακοίνωσε σήμερα το Σώμα.
Το περιστατικό σημειώθηκε μια ημέρα μετά την ανάπτυξη από τη Σουηδία τεθωρακισμένων και δεκάδων ένοπλων στρατιωτών στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, σε μία ασυνήθιστη κίνηση που κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ανάπτυξη στρατού αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.
Το Φόρσμαρκ, που είναι η μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Σουηδίας, βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής περίπου 150 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.
Η αστυνομία αντιλήφθηκε το drone, το οποίος πρώτος είχε εντοπίσει ένας φρουρός ασφαλείας, να κινείται γύρω από το εργοστάσιο προτού εξαφανιστεί προς το νησί Γκράζο.
“Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού του drone, ακόμη και με τα δικά της drones, αλλά χωρίς επιτυχία“, ανέφερε σχετικά με το περιστατικό η αστυνομία στην ιστοσελίδα της και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις είτε πως αυτό έριξε κάτι ή ότι προσγειώθηκε.
Επίσης η αστυνομία επικαλέστηκε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανή εμφάνιση drone στο πυρηνικό εργοστάσιο Ringhals στη δυτική ακτή της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Νέα πτήση τουρκικού drone πάνω από την Νίσυρο
Δεύτερη πτήση τουρκικού drone πάνω από ελληνικά νησιά
Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από τη Κανδελιούσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα ύψη οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων τον Μάρτιο – Πώς ο πόλεμος στο Ιράν επηρεάζει τη σίτιση
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός κυβέρνησης Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος – Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό από τον Παύλο Μαρινάκη
- Berenberg: Η Metlen στα κορυφαία ονόματα του κλάδου – Νέα τιμή στόχος στα 61 ευρώ και σύσταση Buy
- Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του για την υπεξαίρεση κονδυλίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.