ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αντίθεση του υφυπουργείου Αθλητισμού με την πιθανότητα ολικής απαγόρευση της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναγνώρισε πως είναι απαραίτητο να ληφθούν προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, ενώ ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία έχει κάνει ήδη τις εισηγήσεις της, τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, και αναμένει τις τελικές αποφάσεις.
«Εμείς είμαστε οπαδοί του μέτρου, δεν είμαστε οπαδοί του απόλυτου κλεισίματος, δηλαδή της απαγόρευσης φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων. Έχουμε κάνει τις δικές μας προτάσεις, προσεγμένες και μελετημένες. Εχουμε κάνει την εισήγησή μας, έχω μιλήσει αρκετή ώρα και έχω επιχειρηματολογήσει και με τον υπουργό Υγείας, τον Θάνο Πλεύρη, και με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως γίνεται σε κάθε φάση από κάθε Υπουργείο. Περιμένουμε να λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα και τις προτάσεις μας, που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες, έχοντας την λογική του μέτρου, αλλά από την άλλη την εικόνα της πανδημίας, την έχει η επιτροπή και το Υπουργείο Υγείας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.
«Αναμένουμε, θα επιχειρηματολογήσουμε και θα συμμετέχουμε στην συζήτηση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, πάντα σεβόμενοι τους επιστήμονες που εκ των πραγμάτων έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από εμάς για την πορεία της πανδημίας, την μεταδοτικότητα, τους κινδύνους, την εικόνα των νοσοκομείων μας» κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Διαβάστε επίσης
7.665 νέα κρούσματα, 94 θάνατοι και 624 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή
Μόσιαλος: Έχουμε σίγουρα αποφύγει το πιο δυσμενές σενάριο για την Όμικρον αλλά όχι τον κίνδυνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευάγγελος Πιστιόλης: Επένδυση σχεδόν 500 εκατ. δολ. για 10 product tankers από την Central
- Chevron: Υπέγραψε μνημόνιο με τη Συρία περί ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- ΗΠΑ – Ιράν: Αλλάζουν τόπο οι συνομιλίες – Θα διεξαχθούν στο Ομάν
- Λίγες ώρες πριν λήξει η τελευταία πυρηνική συνθήκη ΗΠΑ–Ρωσίας: Τα σενάρια της νέας εποχής και ο ρόλος της Κίνας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.