ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για εναρμόνιση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, εφαρμόζει με διαφάνεια στις τραπεζικές της εργασίες τα κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance) που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της κοινωνίας, συνδυάζοντας την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια ή να βελτιώσουν το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αλλά και να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την “πράσινη οικονομία”, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει μία νέα σειρά εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών, το «Πειραιώς Green Επιχειρείν 360°».
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση λύσεων για την κάλυψη κάθε «πράσινης» επιχειρηματικής ανάγκης, όπως:
• τη χρηματοδότηση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Σταθμών
• τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση υφιστάμενων Φωτοβολταϊκών Σταθμών ή την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων
• την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου καθώς και
• επιπλέον παροχές σε ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα & υπηρεσίες για Α.Π.Ε., όπως ταμειακή διαχείριση και εξειδικευμένα Ασφαλιστικά Προϊόντα.
H Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την τεχνοοικονομική Αξιολόγηση Έργων Πράσινης Επιχειρηματικότητας, με στόχο την αποτελεσματική στήριξη των πελατών στην υιοθέτηση πράσινων λύσεων.
Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία μπορούν να αξιολογήσουν τους επιδιωκόμενους επενδυτικούς στόχους και να συνδράμουν στην εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την επίτευξή τους.
Διαβάστε επίσης
Ελένη Βρεττού: Αλλαγή κουλτούρας με επίκεντρο τις αρχές του ESG – Τα πράσινα ομόλογα προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σαουδική Αραβία σήμερα ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
- Σαουδική Αραβία: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο του Ριάντ παρά τις συνεχείς επιθέσεις των Χούθι
- Volkswagen: Επένδυση-μαμούθ $4 δισ. στις ΗΠΑ – Νέο εργοστάσιο της Audi στην Τζόρτζια, αντιδράσεις στη Γερμανία
- Βαγγέλης Λιόλιος: Oλοκληρώθηκε η απολογία του για τους στημένους μπασκετικούς αγώνες – Τι ισχυρίστηκε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.