Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή ο ιδρυτής της Williams Racing, σερ Φρανκ Ουίλιαμς, βυθίζοντας στη θλίψη τον χώρο της Formula 1. Ο Βρετανός μηχανικός και επιχειρηματίας βρισκόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο.
H ανακοίνωση της Williams, που υπογράφει ο Γιοστ Καπίτο, ανέφερε:
«Η Williams Racing νιώθει ειλικρινή θλίψη για τον θάνατο του ιδρυτή της, σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Ο σερ Φρανκ ήταν ένας θρύλος και μία εμβληματική προσωπικότητα του σπορ μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος εποχής, τόσο για την ομάδα μας όσο και για την F1. Ήταν μοναδικός και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθιστώντας τη ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ. Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδικότητα και η μάχιμη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα, παραμένουν πυρήνας του ήθους της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, μαζί φυσικά με το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».
Ο Φρανκ Ουίλιαμς γεννήθηκε το 1942 στο Σάουθ Σιλντς της Αγγλίας. Το 1966 ίδρυσε την Frank Williams Racing Cars, η οποία έτρεχες στη Formula 2 και τη Formula 3, ενώ το 1969 εντάχθηκε στη Formula 1.
Το 1977 ίδρυσε την Williams Grand Prix Engineering, μαζί με τον Πάτρικ Χεντ. Η βρετανική ομάδα κατέκτησε 9 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών (1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997) και 7 τίτλους οδηγών (1980, 1982, 1987, 1992, 1993, 1996, 1997).
Τα τελευταία χρόνια ο Φρανκ Ουίλιαμς – ο οποίος ήταν ήδη τετραπληγικός μετά από αυτοκινητικό ατύχημα που είχε το 1986 – είχε αφήσει τα ηνία της ομάδας στην κόρη του Κλερ, λόγω προβλημάτων υγείας. Η ομάδα, η οποία είχε πτωτική πορεία, πουλήθηκε τελικά στην Dorilton Capital.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Όλο το παρασκήνιο με Intralot και Goldman Sachs, η ΕΥΔΑΠ και η αύξηση στα τιμολόγια, το νέο ομόλογο Ψάλτη, το νέο ξενοδοχείο της Τραυλού, τι φοβάται τώρα η κυβέρνηση, ποιο θα είναι το πρώτο ραντεβού της super Κίμπερλι και ο τσιγγούνης εφοπλιστής
Capital Clean Energy (Βαγγέλης Μαρινάκης): Πληρωμή μερίσματος στις 13 Νοεμβρίου – Διαθέτει 16 πλοία και ναυπηγεί άλλα 16