ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εννενήντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε όταν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα εξερράγη έπειτα από σύγκρουση, έγινε γνωστό από το κεντρικό νεκροτομείο και τις τοπικές αρχές.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών, όμως ο διευθυντής του κεντρικού κρατικού νεκροτομείου στο Φριτάουν δήλωσε πως μετά την έκρηξη μεταφέρθηκαν εκεί 91 πτώματα.
Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε σε καταχώρισή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος αυτής της πόλης-λιμάνι.
«Έχουμε τόσες απώλειες, καμένα πτώματα», λέει η Μπρίμα Μπουρές Σεσέ, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, σε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ. «Είναι ένα τρομερό, τρομερό δυστύχημα».
Εικόνες που αναρτήθηκαν ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση. Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τη αυθεντικότητα των εικόνων.
Η Άκι-Σόγερ χαρακτήρισε «φρικτά» τα βίντεο και τις φωτογραφίες.
Η δήμαρχος δήλωσε πως η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμη σαφής και πρόσθεσε πως η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος βρίσκονται επιτόπου για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.
«Εκφράζω τη βαθιά μου συμπάθεια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους και σ’ αυτούς που ακρωτηριάστηκαν» ως αποτέλεσμα της έκρηξης, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Τζούλιους Μαάντα Μπίο.
«Η κυβέρνησή μου θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες», πρόσθεσε.
At least 84 people died after a fuel tanker exploded in a suburb of Sierra Leone's capital https://t.co/QT9BEiromE
— CNN International (@cnni) November 6, 2021
Οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Tanker explosion kills hundreds at a gas station on Friday night in Wellington a surbub in #Freetown according to Disaster Management Agency rescue efforts underway @AFP pic.twitter.com/YjDpafGGe1
— Saidu Bah (@MohamedSaiduBah) November 6, 2021
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπαθανάσης: Παρεμβάσεις €2,18 εκατ. για έργα ύδρευσης στο Δήμο Πρεσπών
- Κεφαλογιάννης: Στόχος της «Ενεργής Μάχης» η μετάβαση από την απλή αντίδραση στην ενεργητική πρόληψη
- ΜΕΒΓΑΛ: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος μετά από εργατικό ατύχημα – Χτύπησε στα πόδια
- Ρέμα Σαπφούς: Δημοπράτηση έργου ύψους 19,7 εκατ. με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.