ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας μας αποτελεί η ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας για τον προγραμματισμό συνομιλιών εντός του 2022, με σκοπό τη σύναψη Σύμβασης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας του εισοδήματος.
Ειδικότερα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 χωρών με τις οποίες, όπως εξήγγειλε στις 15 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κ. Josh Frydenberg, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διεύρυνση του αυστραλιανού συμβατικού δικτύου, ώστε οι νέες Συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ το 2023.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – με τη συνδρομή και του Υπουργείου Οικονομικών -, με στόχο τη σύναψη συμβατικών σχέσεων με την Αυστραλία στο πεδίο της φορολογίας.
Η σύναψη Σύμβασης με τη χώρα αυτή, εταίρο μας στον ΟΟΣΑ, πέραν της σημασίας της για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής ομογένειας και σταθερή επιδίωξη του Υπουργείου Οικονομικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Πριν έρθει η Λευτεριά»: Ένα βιωματικό οδοιπορικό στην Ελληνική Επανάσταση
- Νέα «καρφιά» Ανδρουλάκη: Το κίνημα δεν χωρίζεται σε παρατάξεις ή «τιμάρια»
- Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών
- Ιράν: Τι σημαίνει για τη χώρα και τον πόλεμο η εξόντωση του Λαριτζανί μετά τον Χαμενεϊ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.