ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνομιλίες με την εταιρεία πληρωμών EVO βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα για την πώληση της υποδομής αποδοχής καρτών POS, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η Εθνική Τράπεζα ακολουθεί τις πρόσφατες κινήσεις της Πειραιώς και της Αlpha Bank ενώ και η Eurobank βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιταλική NEXI και τη γαλλική Worldline για παρόμοια συμφωνία πώλησης του συστήματος διαχείρισης συναλλαγών και τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας.
Όπως έγραφε το mononews, η Eurobank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Νexi και τη Worldline με στόχο να κλείσει συμφωνία πώλησης του λεγόμενου merchant acquiring business, της υποδομής του συστήματος πληρωμών μέσω τερματικών POS.
Πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες του χώρου και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο το κλείσιμο συμφωνίας μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η Εθνική δεν έχει κλείσει ακόμη συμφωνία με την EVO ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες του χώρου των πληρωμών.
H EVO έχει παρουσία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Διαβάστε επίσης
Εθνική Τράπεζα: Με προσοχή η αποεπένδυση του ΤΧΣ – Όλο το παρασκήνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Όλγα Μπορνόζη – Capital Link: Τιμήθηκε από το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο στο 21ο Ετήσιο Δείπνο Βραβείων AHI στην Αθήνα
- Πώς η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επιβραβεύει τους εργαζομένους της
- Χρηματιστήριο: Πιέσεις στις τράπεζες μέχρι 4%, βγάζουν αντίδραση ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, αγορές σε Credia, Κύπρου
- Ο Τραμπ στο Πεκίνο: Αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.