ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aκόμα μία έκκληση προς τους υγειονομικούς απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , ζητώντας να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας, από την 1η Σεπτεμβρίου.
Σε διαφορετική περίπτωση, ξεκαθάρισε πως μετά την 1η Σεπτεμβρίου η αναστολή εργασίας προβλέπει:
-αναστολή καθηκόντων
-επιστροφή μισθού, ενώ
-όταν εμβολιαστούν και επιστρέψουν στην εργασίας τους το πιθανότερο είναι να βρεθούν σε άλλη θέση καθώς οι ανάγκες θα έχουν διαφοροποιηθεί.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του εμβολιασμού, «Το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας.
Η μεγάλη πλειονότητα τωνυγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας. Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπει αναστολή των καθηκόντων.
Παράλληλα δήλωσε οτι όσοι τεθούν σε αναστολή, όταν -εφόσον εμβολιαστούν- επιστρέψουν στη θέση τους, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Κάνουμε ύστατη έκκληση να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες».
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου , ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικών
Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικών λόγω αναστολών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους για την πρόσληψή τους στο ΕΣΥ.
Πηγή: Healthstories.gr
Διαβάστε επίσης
Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα αφορά παιδιά
ΕΟΔΥ: 2.343 νέα κρούσματα,19 θάνατοι, 338 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
Γαλλία: Το υποχρεωτικό υγειονομικό πιστοποιητικό επεκτείνεται σε μισθωτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και την περιοχή της Μέσης Ανατολής
- Συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα: 128 προσαγωγές και 3 συλλήψεις
- Οι φωτογραφίες της Καισαριανής στο ελληνικό κράτος – Ολοκληρώθηκε η αγορά
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πόσα πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται σήμερα στην περιοχή των επιχειρήσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.