ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις της αυτοδιοίκησης για πρόληψη των πυρκαγιών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρει σχετικά, πριν από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, διέθεσε το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ στους δήμους όλης της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
Συγκεκριμένα:
– Στις 5 Μαΐου 2021, διατέθηκε συνολικό ποσό ύψους 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).
– Στις 10 Μαΐου 2021, δόθηκε επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής, για αντίστοιχες δράσεις.
– Επιπροσθέτως, μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, στις 24 Μαΐου 2021, εγκρίθηκαν και διατέθηκαν επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, για 17 δήμους της χώρας που τέθηκαν σε καθεστώς Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας. Τα εν λόγω ποσά, δόθηκαν σε 14 Δήμους της Αττικής που είχαν πληγεί από τη «Μήδεια», καθώς και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Σαρωνικού και αφορούσαν -μεταξύ άλλων- σε διαδικασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης καύσιμης ύλης.
Στις 7 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, προστέθηκε το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο διατέθηκε σε 17 Δήμους και 5 Περιφέρειες της χώρας που δοκιμάζονταν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για έκτακτη χρηματοδότηση που αφορούσε στις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών και αναμένεται να συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της πυροπροστασίας.
Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις τελευταίες πυρκαγιές, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι από 18 Αυγούστου 2021, θα μπορούν με ένα «κλικ» στο arogi.gov.gr και μία μόνη αίτηση να καταθέτουν τα στοιχεία τους και να λαμβάνουν, λίγες ημέρες μετά, την κρατική ενίσχυση της άμεσης προκαταβολής που δικαιούνται, ανάλογα με τον βαθμό των ζημιών που έχουν υποστεί.
Διαβάστε επίσης
Μενδώνη για Τατόι: Επτά κτήρια με ζημιές, μεγάλο μέρος του δάσους κάηκε από τη φωτιά
Καραμανλής: Θα ολοκληρωθεί ταχύτατα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών – Δεν θα μείνει κανείς μόνος
Τουρισμός για Όλους: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ μετά την επικοινωνία με Πούτιν και Ζελένσκι – «Πλησιάζουμε» σε μια λύση για τον πόλεμο
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο – Σχοινάς: Η μεταρρύθμιση βάζει τέλος σε μια πολυετή στρέβλωση
- Επιστρέφουν στην Διώρυγα του Σουέζ οι εταιρείες Maersk και Hapag Lloyd
- Νέες αιχμές Φιντάν: «Οι περιορισμοί στην συνεργασία υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του NATO»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.