ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενάντια στα σχέδια του Facebook για μια έκδοση Instagram για παιδιά, τάσσεται μια ομάδα γερουσιαστών και βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος. Σήμερα, κάλεσε τη δημοφιλή πλατφόρμα δικτύωσης, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, καθώς απευθύνονται σε ηλικίες κάτω των 13 ετών, λέγοντας πως απέτυχε να «προχωρήσει σε ουσιαστικές δεσμεύσεις σχετικά με την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο».
Οι γερουσιαστές Εντ Μάρκι και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ και οι βουλευτές Κάθι Κάστορ και Λόρι Τράχαμ, είπαν ότι το Facebook δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους. Το Facebook είπε στους βουλευτές, σε μια επιστολή στις 26 Απριλίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι δεν έχει ορίσει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτή, όμως αναμένει ότι η ανάπτυξή της θα «χρειαστεί πολλούς μήνες».
«Το Facebook έχει ιστορία στο να αποτυγχάνει να προστατεύσει τα παιδιά στις πλατφόρμες του», τονίζουν οι νομοθέτες μια κοινή ανακοίνωση. «Όσον αφορά το να βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη, το Facebook στερείται του τεκμηρίου της αθωότητας. Προτρέπουμε σθεναρά το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ξεκινήσει μια έκδοση Instagram για παιδιά».
Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα 40 εισαγγελέων κάλεσε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε σήμερα πως «όπως κάθε γονέας γνωρίζει, τα παιδιά βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση προσφέροντας εμπειρίες που δίνουν στους γονείς ορατότητα και έλεγχο όσων κάνουν τα παιδιά τους».
Διαβάστε ακόμα:
3 έξυπνα hacks για να δείτε ανώνυμα ένα Instagram Story
4 τρόποι να αυξήσετε οργανικά τους followers σας στο Instagram
Η «σκοτεινή» αλήθεια για τις διαφημίσεις του Facebook
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εκδήλωση για τα 120 χρόνια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2025»
- TSMC: Επενδυτικό σχέδιο $100 δισ. στις ΗΠΑ – «Παραγωγικές» συζητήσεις με τον Τραμπ
- EURELECTRIC: Ο εξηλεκτρισμός είναι το κλειδί για την ενίσχυση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας
- Παύλος ντε Γκρες: Η ιθαγένεια είναι θέμα της κυβέρνησης, δεν μας αφορά – Περιμένουμε την απάντηση από το ΣτΕ
