ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντίθετη στην εφαρμογής των πατεντών προστασίας των εμβολίων κατά της COVID-19 δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
Η Μέρκελ υποστήριξε σήμερα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διαταράξει την ποιότητα των δόσεων κατά της ασθένειας.
«Το ξεκαθάρισα, ότι δεν πιστεύω ότι η παραχώρηση των πατεντών είναι η λύση, για τη διάθεση των εμβολίων σε περισσότερους ανθρώπους» απάντησε η Μέρκελ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ετοιμότητα της ΕΕ να συζητήσει την αμερικανική πρόταση για την άρση της προστασίας των πατεντών.
«Αν παραχωρηθεί μία πατέντα και η ποιότητα δεν ελέγχεται, βλέπω μεγαλύτερο κίνδυνο από μια ευκαιρία» δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι βιομηχανικοί παρασκευαστές των εμβολίων, είναι οι πιο ικανοί για να τροποποιήσουν τα εμβόλια και να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά κατά νέων παραλλάξεων του κορονοϊού».
Διαβάστε ακόμη:
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μασκ: Γιατί χαρακτήρισε «εντελώς ηλίθιο» τον CEO της Ryanair – «Να απολυθεί»
- Αλέξης Τσίπρας: Πέταξαν φωτογραφίες του με τη λέξη «Ανεπιθύμητος» έξω από το Ολύμπιον – Πέντε προσαγωγές
- Χαμενεΐ κατά Τραμπ: Εγκληματίας που ευθύνεται για τους θανάτους και τις καταστροφές στο Ιράν
- Κορυφαία διάκριση της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως καλύτερος τουριστικός προορισμός