ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις εκκλησίες της Ελλάδας ακούστηκε, πριν από λίγη, ώρα το «Χριστός Ανέστη», με τους πιστούς και τους ιερείς, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, να παρακολουθούν από τα προαύλια των ναών.
Για πρώτη φορά, το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς η πανδημία και τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανάγκασαν την Πολιτεία και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσουν σε μια συμβιβαστική λύση.
Υπενθυμίζεται πως πέρσι η λειτουργία της Αναστάσεως είχε πραγματοποιηθεί κεκλισμένων των θυρών, με τους πολίτες να γιορτάζουν την Ανάσταση στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην ακολουθία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: «Ειδικές και στοχευμένες επιχειρήσεις» του στρατού στο νότιο Λίβανο για τη διάλυση υποδομών της Χεζμπολάχ
- Εξηγήσεις του γιου του Χαφτάρ στην Ελληνική Κοινότητα Βεγγάζης – «Δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας η εκδίωξη της ευρωπαϊκής αποστολής»
- Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η συμμετοχή μου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν αποτέλεσε εισβολή – Ο Τσίπρας μου το ζήτησε!
- Δικαστική νίκη της ελληνικής V-CUBE για τον Κύβο Ρούμπικ
