ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία και όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ να μην κάνουν περαιτέρω αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιφέρει επιπλέον κυρώσεις.
Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Foreign Press Center, ο Μπλίνκεν ανέφερε επίσης ότι με δεδομένες τις ευρέως γνωστές απόψεις του προέδρου Μπάιντεν, η αμερικανική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη.
Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία κατηγορεί τη Γαλλία για «καταπίεση των μέσων ενημέρωσης»
Τουρκία: Συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια 50 εκατ. δόσεων εμβολίων Sputnik-V
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιά σε όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου και εντοπισμός χειροβομβίδας στη Νίκαια
- Ο τελευταίος γύρος των μερισμάτων με διανομές 659,2 εκατ. ευρώ – Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ιστορικό ρεκόρ των 5,77 δισ.
- Ανδρέας Πετροπουλέας (Elpedison): Πάμε στα βράχια, όλη η Ευρώπη μαζί -Aδιέξοδη η άναρχη ενεργειακή ανάπτυξη
- HelleniQ Energy: Ανάπτυξη εξαγωγών στα Βαλκάνια φέρνει η επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού προς Σκόπια