ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Γερμανία θα μειώσει δραστικά τις αφίξεις ταξιδιωτών από την Ινδία, η οποία από αύριο θα περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου, λόγω της νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
«Η νέα μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Ινδία μας ανησυχεί πολύ. Για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις μετακινήσεις ταξιδιωτών με την Ινδία», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.
Από αύριο Κυριακή, μόνο οι Γερμανοί πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν από την Ινδία προς τη Γερμανία. Θα πρέπει όμως να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε εξετάσεις, να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους.
Πολλές χώρες έχουν λάβει παρόμοια μέτρα για να αποτρέψουν μια επιδείνωση της κατάστασης, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Κουβέιτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Ακόμα 13.817 νέα κρούσματα και 322 θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
Επιχείρηση Ελευθερία: Έσπασε το όριο των 2.000.000 εμβολιασμένων
ΕΟΔΥ: 2.597 νέα κρούσματα, 86 θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.