• ΥΓΕΙΑ

    Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναστέλλεται προληπτικά η έναρξη χρήσης του στην Ευρώπη

    • NewsRoom
    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

    Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


    Η Johnson & Johnson προχώρησε στην απόφαση να καθυστερήσει προληπτικά την έναρξη χρήσης του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη, μετά την απόφαση των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά τη χρήση του λόγω περιστατικών εκδήλωσης θρομβώσεων στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Την ίδια στιγμή, η ολλανδική ρυθμιστική αρχή για τον χώρο του φαρμάκου (CBG) δήλωνε ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ξεπερνούν τους όποιους κινδύνους. Το σχόλιο έγινε επ’ αφορμή της απόφασης των αρχών των ΗΠΑ.

    «Μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση», ανέφερε η CBG. «Προς το παρόν, τα οφέλη υπερτερούν των όποιων πιθανών κινδύνων».

    Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) εξετάζει την αναστολή χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά από 6 περιστατικά θρομβώσεων. Πρόκειται για έξι γυναίκες μεταξύ 18 -48 ετών σε 7 εκατ. εμβολιασμούς στην χώρα αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενοι αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

    Η Ελλάδα αναμένει να παραλάβει αύριο 14 Απριλίου τις πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού και οι πρώτοι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τους εμβολιασμούς λόγω περιστατικών θρόμβωσης

    Γερμανία: Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson



    ΣΧΟΛΙΑ