ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πεντάγωνο απέφυγε σήμερα να σχολιάσει την ανακοίνωση των τουρκικών αρχών ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μόνο ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν συχνά σκάφη τους στην περιοχή αυτήν.
“Δεν είναι κάτι το καινούριο”, είπε λακωνικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, αναφερόμενος στη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και την πλεύση τους στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Κίρμπι απέφυγε επίσης να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς όσον αφορά τις ρωσικές δυνάμεις που εκτιμάται ότι έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Παρέπεμψε μάλιστα στη Μόσχα για περισσότερες διευκρινίσεις.
Χθες, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είχε δηλώσει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή αυτήν μετά το 2014.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Finance–AXIA Research για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης και χαμηλό ρίσκο – Διατηρούν σύσταση «αγορά»
- Γεωργιάδης: Το «βραχιολάκι» επεκτείνεται και οι εφημερίες βελτιώνονται, με καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες
- Συναγερμός στη Ρουμανία: Εξερράγη θαλάσσιο drone στο λιμάνι της Κωστάντζα (Βίντεο)
- Στουρνάρας: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την οικονομία – «Αναγκαία η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.