array(0) {
}
        
    
Menu
0.43%
Τζίρος: 25.03 εκατ.

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

Comments

Να λύσει ένα πρόβλημα προσπαθεί η κυβέρνηση, προκύπτουν άλλα δύο που θέλουν λύση…

Έτσι και με τα δωρεάν self tests που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ένα μέτρο σωστό και απαραίτητο, που θα μπορούσε εδώ και καιρό να συμβάλει στην μάχη με τον κορονοϊό.

Ο κάθε πολίτης δικαιούται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τέσσερα τεστ τον μήνα, ένα κάθε εβδομάδα μόνο με τον ΑΜΚΑ του και δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για τον πολίτη.

Κι αν κάποιος θέλει να τον βοηθήσει ο φαρμακοποιός για να το κάνει, επειδή δεν ξέρει ή δεν μπορεί, πολύ ευχαρίστως ας κοπιάσει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, λέει η κυβέρνηση…

Αλλιώς όμως τα λένε οι φαρμακοποιοί.

Αγνοούμε αν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση με τον κλάδο, κατά πώς φαίνεται μάλλον δεν υπήρχε, ωστόσο οι ανακοινώσεις έγιναν.

Και τώρα φαίνεται πως υπάρχουν κάποια θολά σημεία που θέλουν διευκρίνιση.

  1. Τα τεστ είναι δωρεάν, ΑΛΛΑ –όπως είπε η κ. Πελώνη χθες- «η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα δούμε αν θα υπάρξει κάποιο συμβολικό αντίτιμο για πολίτες που θέλουν κάποια βοήθεια και δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι στο σπίτι».

Αυτό είναι το πρώτο σημείο που θέλει διευκρίνιση και μάλλον είναι το λιγότερο σημαντικό, γιατί το αντίτιμο είναι συμβολικό, έως 50 λεπτά το προσδιόρισε σε δηλώσεις του ο κ. Λουράντος στο «παζάρι» που άνοιξε με την κυβέρνηση.

Όμως, αποκαλύπτει ότι μάλλον δεν είχε προηγηθεί κάποια συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών, εξ ου και η εκ των υστέρων ανάγκη για «επαφή» της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΠΦΣ.

  1. Αν και πολλές φορές οι φαρμακοποιοί κατά πώς τους βολεύει πατάνε σε δύο βάρκες -από τη μια εμπορικό κατάστημα με ωράριο λιανεμπόρων κι άντε βρες φαρμακείο Τετάρτη βράδυ, από την άλλη σχεδόν ενταγμένο το φαρμακείο της γειτονιάς στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας- τώρα καλούνται να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό. Κάτι καθόλου εύκολο.

Πέρα από την κόντρα που μπορεί να έχει η κυβέρνηση με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών της Αθήνας, ο φαρμακοποιός της γειτονιάς θα έρθει αντιμέτωπος με μια σειρά δυσκολίες, όταν κάποιος πολίτης του ζητήσει να τον βοηθήσει να κάνει το τεστ.

Πού θα γίνεται το τεστ; Μέσα στο φαρμακείο; Θα υπάρχουν άλλοι πελάτες μέσα στον χώρο; Πώς θα είναι προστατευμένος ο φαρμακοποιός σε περίπτωση κρούσματος; Και τι θα γίνει αν διαπιστωθεί ένα κρούσμα; Θα κλείνει το φαρμακείο;

Μήπως θα έπρεπε ήδη να υπάρχει μια απάντηση και γι’ αυτά;

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για 2 επιπλέον δωρεάν self tests ανά ΑΜΚΑ
Χαμηλώνει το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας στο 20% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Χαρδαλιάς: Δύο self test για τους εργαζόμενους από τα φαρμακεία από 24 έως 29 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς
Χρηματιστήριο: Η ΕΤΕ οδηγεί την αγορά πάνω από τις 1835 μονάδες (προηγούμενα υψηλά 15 ετών) – Βλέπει τα 10 ο ΔΑΑ
Μητσοτάκης προς Τασούλα: Αυτές είναι οι 3 προτάσεις της ΝΔ για την Συνταγματική αναθεώρηση – Τι είπε για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
UniCredit: Στα δικαστήρια κατά της ιταλικής κυβέρνησης που «φρενάρει» τη συμφωνία με την Banco BPM
Γιάννης Κούστας: Ανέλαβε όλα τα έξοδα για τις σπουδές του 12χρονου Στέλιου Κερασίδη στο Purcell School στη Βρετανία
Χατζηδάκης για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Θα γίνεται με κανόνες -Δεν θα λειτουργήσει τιμωρητικά – Διερευνώνται και τα μπόνους
Paris Opera Junior Ballet: Παγκόσμια Πρεμιέρα – Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Μαΐου 2025
Οδηγός για υγιείς πνεύμονες: Τι να προσέξετε και πότε να δράσετε
Εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ ύστερα από τις καταγγελίες του Ευρωπαίου Εισαγγελέα
Unibios: Συμφωνία για την απόκτηση του 65% της Osmosun