ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν θα προσκαλέσει τη Ρωσία να ενταχθεί στην G7, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ένα γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσινγκτον υπαναχωρεί από την επιθυμία του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τη συμμετοχή της Μόσχας στην Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου.
Η οποιαδήποτε πρόσκληση προς τη Ρωσία θα γίνει σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της Ομάδας, είπε η Ψάκι μιλώντας στους δημοσιογράφους πάνω στο προεδρικό αεροσκάφος.
Τον περασμένο Ιούνιο ο Τραμπ αποκάλεσε την G7 «πολύ ξεπερασμένη ομάδα χωρών», λέγοντας ότι θέλει να ενταχθούν επίσης η Ρωσία, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Ινδία.
«Δεν νομίζω ότι απευθύνουμε νέες προσκλήσεις στη Ρωσία ή επαναλαμβάνουμε κάποια πρόσκληση. Προφανώς, η οποιαδήποτε πρόσκληση θα γίνει σε συνεργασία με τους εταίρους μας στη G7», πρόσθεσε η Ψάκι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Φλυτζάνη και η πρόβα τζενεράλε με Αλαφούζο – Δημητριάδη, σε ποιο κανάλι κλείνει η Σία Κοσιώνη, τι θα κάνουν στα FM Μαρινάκης, Πολίτης, Εξάρχου, ποιος φεύγει από το Open και τι θα γίνει με την Μαλέσκου
- Globe-Trotter: Η αριστοκρατία των αποσκευών επιστρέφει με την ETRO και ένα steamer trunk για το σπίτι
- Τα «ψιλά» γράμματα για τον ακατάσχετο λογαριασμό – Πώς δίνει ανάσα σε 1,6 εκατ. οφειλέτες
- Μουντιάλ 2026: Η FIFA επενδύει εκατομμύρια για το τέλειο γήπεδο και φοβάται τη ζέστη, τις καταιγίδες και… τη Σακίρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.