ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προβάδισμα 14,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η οποία πραγματοποιήθηκε τις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια».
Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ποσοστό 38% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά και το τρίτο lockdown το οποίο μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως η Αττική είναι πιο αυστηρό, το 50% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 44% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Από την άλλη, το 41% δηλώνει πως η διαχείριση της πανδημίας θα ήταν χειρότερη σε περίπτωση που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 27% δηλώνει πως θα ήταν η ίδια. Μόλις το 18% δηλώνει πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με μια κυβέρνηση Τσίπρα.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, παρατηρείται μια αλλαγή στη στάση του κόσμου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς πλέον η πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη. Ειδικότερα το 48% δηλώνει ικανοποιημένο (έναντι 36% τον Ιανουάριο), ενώ το 40% όχι (έναντι 43% τον Ιανουάριο).

Αναφορικά με το ζήτημα του τρόπου που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, καθώς το 49% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 51% που δηλώνει το αντίθετο.
Στην Αττική, όπου παρατηρήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τις εκατοντάδες πτώσεις δέντρων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των γραμμών ηλεκτροδότησης, το 61% δηλώνει μη ικανοποιημένο έναντι 39% που δηλώνει ικανοποιημένο.
Αντίθετα στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 55% δηλώνει ικανοποιημένο έναντι 45% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει σύμφωνη με την δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια. Ειδικότερα το 53% συμφωνεί έναντι του 39% που διαφωνεί.

Το 86% δηλώνει πως θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωφορεία: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση των ονομάτων που θα φοιτήσουν στη Σχολή Οδηγών της ΟΣΥ
- ΔΕΗ: Τα πάνω κάτω στην αγορά φέρνει η κίνηση ματ του Γώργου Στάσση με το μπλε τιμολόγιο
- Γραμμή 1: Θέμα ημερών η εμπορική λειτουργία του πρώτου ανακατασκευασμένου συρμού – Πότε θα παραδοθούν οι υπόλοιποι
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Όλα τα μυστικά για το dual listing στην Αθήνα, την ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ και τη σημασία για τους Έλληνες επενδυτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.