ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Βατικανό αποφάσισε ότι θα μπορούν και να απολυθούν «οι εργαζόμενοί του οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, χωρίς να υπάρχει αποδειγμένη αιτία που να αφορά την κατάσταση της υγείας του».
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του παπικού κρατιδίου, οι «αρνητές» μπορεί να μετακινηθούν σε θέση μειωμένης ευθύνης σε σχέση με εκείνη που κατέχουν έως τώρα, αλλά, «οι συνέπειες της στάσης τους μπορεί να φτάσουν και μέχρι την διακοπή της σχέσης εργασίας». Η απόφαση αυτή βασίζεται σε νόμο που είχε υπογραφεί το 2011 στο Βατικανό.
Παράλληλα, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοί του, να φορούν μάσκες, να σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας και να μην δημιουργούν συνωστισμό, Σε όποιον δεν σεβαστεί τα μέτρα, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται ότι το παπικό κράτος αποφάσισε να εμβολιάσει δωρεάν κατοίκους και υπαλλήλους του και ότι ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 και παρότρυνε, ουσιαστικά, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλληνες εφοπλιστές: Πού επενδύουν Δελαπόρτας, Αγγέλου, Παππά, Λασκαρίδης και Οικονόμου πριν κλείσει το 2025
- Ρωσία: «Δεν προετοιμάζεται» συνάντηση Αμερικανών, Ρώσων και Ουκρανών – Οι προτάσεις τους δυσχεραιίνουν την επίτευξη ειρήνης
- Κεφαλογιάννη: Νέο έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2025 – Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι προβλέψεις για το 2026
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Όσοι σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό δεν επηρεάζονται από το νέο σχέδιο νόμου για τις αναβολές στον στρατό