• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Να ενημερώσει η υπουργός Πολιτισμού για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο

    • NewsRoom
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    «Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

    «Περιμέναμε» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

    Η ιστορία ξεκίνησε χθες μετά από ανάρτηση της δημοσιογράφου, Έλενας Ακρίτα, η οποία επικαλούμενη αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη».

    Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Οι αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από τα ιδιωτικά σόσιαλ μίντια. Κάθε άλλη ‘αξιόπιστη’ πληροφορία είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

    «Δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση από το υπουργείο Πολιτισμού, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία καταγγελία» αναφέρεται από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου στο mononews.gr. Τονίζοντας μάλιστα πως αν υπάρξει οτιδήποτε συγκεκριμένο, σοβαρό και με την υπογραφή αυτού που καταγγέλλει, τότε ασφαλώς και θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, όπως θα έκανε σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οπουδήποτε και αν συνέβαινε.

    «Δεν παραιτούμαι ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ» δήλωσε με ανακοίνωσή του στον Τύπο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

    Όπως αναφέρει μάλιστα, αγνοεί τους λόγους και τις σκοπιμότητες, εξαιτίας των οποίων υπήρξαν τέτοιες φήμες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν παραιτούμαι, ούτε μου ζητήθηκε να παραιτηθώ

    Δεν ζητήθηκε η παραίτηση του Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο – Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

    Ερωτηματικά προκαλεί η πρόσληψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο



    ΣΧΟΛΙΑ