ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τασούλας: Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αποτελεί μια από τις απλούστερες αλλά πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης
Το όριο των 300.000 έσπασε ο αριθμός των εμβολιασμών (πρώτη και δεύτερη δόση) στην Ελλάδα την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr.
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 24.714 εμβολιασμοί, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα. Μέχρι στιγμής 261.575 άτομα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.
Σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το επόμενο διάστημα θα προστεθούν στο σύστημα επιπλέον 300 εμβολιαστικά κέντρα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, εντός του Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν τα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία στο σύνολο θα ανέρχονται σε 700.
Παράλληλα ετοιμάζονται τα δύο πρώτα από τα τέσσερα συνολικά μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σε Αττική (3) και Θεσσαλονίκη (1), τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούν έως 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα, με την απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση της επάρκειας των δόσεων των εμβολίων. Τα δύο πρώτα υπερ-κέντρα θα λειτουργήσουν, στην HELEXPO στο Μαρούσι και στη ΔΕΘ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με εμπνέει η παγκόσμια πολιτιστική ηγεσία της Ελλάδας ως γενέτειρα της δημοκρατίας
- ΧΑ: Αλλαγές στη κλαδική κατάταξη των BriQ Properties και Ευρώπη Holdings
- Στροφή των γαλλικών κατασκευαστών drones προς την Ουκρανία, παρά τις χρηματοδοτικές αβεβαιότητες
- Τραμπ: Προβλέπω μια «αρκετά πολιτισμένη» συνάντηση με τον Μαμντάνι στο Λευκό Οίκο