ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Άμστερνταμ, όταν η αστυνομία διέλυσε σήμερα μια διαμαρτυρία κατά του lockdown, που έχει επιβληθεί στη μάχη με τον κορονοϊό, με τις αρχές να προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι ταραχές που συγκλόνισαν πόλεις της Ολλανδίας, την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διέλυσε ένα πλήθος περίπου 600 διαδηλωτών, οι οποίοι αψήφησαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και αδιαφόρησαν για την πανεθνική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων, καθώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μουσείων, στην καρδιά του Άμστερνταμ, σήμερα το απόγευμα. Έως αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν αναφορές για βίαια επεισόδια.
Η επιβολή του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε συνδυασμό με το lockdown, που ήδη βρίσκεται σε ισχύ, πυροδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας. Καταστήματα λεηλατήθηκαν σε διάφορες πόλεις και 500 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Διαβάστε επίσης:
Κουρτς: «Οι μεταλλάξεις επιβραδύνουν τη χαλάρωση των μέτρων»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία
- Πόσο τζίρο κόστισε στη General Mills η διακοπή παραγωγής των ζυμών Pillsbury στην Ελλάδα
- Οι δέκα πιο ακριβές τσάντες στον κόσμο με την κορυφαία να αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια
- Γιατί μπήκε ο Μαρινάκης στην Stages Network, το στοίχημα Μελισσανίδη, το παρασκήνιο με την Κίμπερλι και την Vogue Greece, 3ος κύκλος για τις «Σέρρες» και τα «γαλλικά» του Λιάγκα