ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άποψη ότι υπολογίστηκαν με λάθος τρόπο τα ποσά της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής –5» , με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης, εκφράζει με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, μέλη του εξέφρασαν στη συνεδρίαση παράπονα ότι τα ποσά που δόθηκαν σε επιχειρήσεις εστιατορίων, καφετεριών και άλλων κλάδων της εστίασης υπολογίστηκαν με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα «επιχειρήσεις που είναι κλειστές εδώ και μήνες εισέπραξαν από 1.000 έως 4.000 ευρώ, δηλαδή ανεπίτρεπτα χαμηλά».
Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει το θέμα με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους υπουργούς. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, πρόκειται «για ένα λάθος που πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να διορθωθεί».
Το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επιτραπεί η μαθητεία φοιτητών και σπουδαστών στις επιχειρήσεις, η οποία είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρωθυπουργός Πακιστάν: Οριστικοποιείται η συμφωνία, το επόμενο 24ωρο, για ΗΠΑ και Ιράν
- Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το νέο «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Επιδότηση έως 300 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιορθώσεις στα σπίτια
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων ανατολικά του Ομάν
- Ευάγγελος Τουρνάς: Αυτοψία σε περιοχή του Διονύσου για την επιτάχυνση των παρεμβάσεων πρόληψης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.