ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικά 14 δισ. ευρώ ($17 δισ.) άντλησε η ΕΕ με έκδοση ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος SURE, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.
Η Ε.Ε. βγήκε στις αγορές με την έκδοση ενός νέου επταετούς ομολόγου και την επανέκδοση 30ετούς, σύμφωνα με μία από τις τράπεζες.
Το spread στο νέο ομόλογο 0%, με λήξη τον Ιούνιο του 2028, ύψους 10 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στις 16 μονάδες βάσης κάτω από τα mid-swaps, όπως ανέφερε ένας από τους επικεφαλής διαχειριστές (lead managers). Το ομόλογο τιμολογήθηκε στο 103,719, με την απόδοση στο -0,497%.
Παράλληλα, από το 30ετές 0,30%, λήξης το Νοέμβριο του 2050, αντλήθηκαν 4 δισ. ευρώ, με το spread στις 5 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap. Τιμολογήθηκε στο 104,839, με την απόδοση στο 0,134%.
Επικεφαλής διαχειριστές ήταν οι Barclays, Commerzbank, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe και LBBW.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαμαράς: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν την Woke ατζέντα – Τι απάντησε για το αν θα κάνει νέο κόμμα
- Βοτανικός: Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκου
- Μαρία Καρυστιανού: Θα έχουμε αυτοδυναμία την επόμενη των εκλογών – «Ψεύτης» ο Αλέξης Τσίπρας
- Wall Street: Tεχνολογικό sell-off μετά την έκθεση για την αγορά εργασίας στέλνει τον Nasdaq στο -3%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.