• Business

    Ικανοποίηση από τον SSM για το σχέδιο διάσωσης της Τρ. Αττικής από το Θ. Πανταλάκη

    Attica Bank

    Θεόδωρος Πανταλάκης. Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Αττικής


    Απολύτως ικανοποιημένοι από τη μεθοδικότητα και την ανταπόκριση της νέας διοίκησης της Τράπεζας Αττικής, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του SSM, που συναντήθηκαν σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ.  και στελέχη της Attica Bank.

    Στη συνάντηση μετείχαν ακόμα η κα Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου επικεφαλής της διεύθυνσης εποπτείας της ΤτΕ καθώς και η κα Βουδούρη (εκπρόσωπος της ΤτΕ στην Αττικής). Ο κ. Πανταλάκης έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις και για τα 36 «ύποπτα» ευρήματα που διαπίστωσε ο έλεγχος της ΤτΕ -που διενεργήθηκε για λογαριασμό του SSM- στην Τράπεζα Αττικής και αφορούσε το διάστημα 2015 – πρώτο τρίμηνο 2016.

    Κυρίως όμως ο κ. Πανταλάκης έδωσε συγκεκριμένους τρόπους «θεραπείας» για κάθε ένα από τα ευρήματα, καθώς και «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους. Το κλιμάκιο του SSM δήλωσε απολύτως ικανοποιημένο από τις απαντήσεις που έλαβε για τα θέματα που αφορούν τόσο την εταιρική διακυβέρνηση, όσο και τον εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας, αλλά και την πλήρη αναβάθμιση των μηχανογραφικών και πληροφοριακών της συστημάτων.

    Σαφής ήταν η διοίκηση και σε ότι αφορά το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως και τις περικοπές μισθών. Το σχέδιο «σωτηρίας» της Αττικής με την υπογραφή Πανταλάκη, αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρει και την έγγραφη έγκριση από την επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού κα Ντανιέλ Νουι.

    Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον η Τράπεζα Αττικής βρήκε τον βηματισμό της, τις τελευταίες μέρες σταμάτησαν οι εκροές, ενώ παρατηρούνται και επιστροφές καταθέσεων. Στην αρχή της βδομάδας θα δοθούν και οι εγκρίσεις για την έκδοση ομολογιακού ύψους 380-400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι» ασφαλείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Interamerican άλλαξε αφεντικό; Όλο το παρασκήνιο από την αποχώρηση Κώτσαλου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι αναλυτές της Moody’s και της Standard & Poor’s ήρθαν στην Αθήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/anazitontas-fos-sto-tounel-pote-tha-anakampsi-agora-xirou-fortiou/80366



    ΣΧΟΛΙΑ