ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, έπειτα από μια έναρξη της εκστρατείας με καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας και των προφυλάξεων σε μία από τις πλέον επιφυλακτικές χώρες για τα εμβόλια παγκοσμίως.
Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως χιλιάδες δόσεις Covid-19, που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech χορηγήθηκαν σε περιοχές της Γαλλίας σήμερα.
Η Γαλλία είχε χορηγήσει μόλις 516 εμβόλια Covid-19 την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας, που είχε επικεντρωθεί στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας.
«Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την εκστρατεία διευρύνοντας την ομάδα-στόχο (target group) στους υγειονομικούς, χωρίς να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εκστρατεία εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας», επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο του Παρισιού.
Η νωθρή αρχή, σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, εξόργισε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του και τον υπουργό Υγείας του σήμερα το απόγευμα για να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμών.
Ο Εμανουέλ Μακρόν ήθελε να «ασκήσει πιέσεις στο σύστημα» και να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου, ανέφερε ένας αξιωματούχος του Ελιζέ.
«Πηγαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς», εκτιμά ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος Αρνό Φοντανέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.
«Όμως, η πραγματική προθεσμία είναι να φθάσουμε στους 5-10 εκατομμύρια εμβολιασμούς έως τα τέλη Μαρτίου, διότι εκείνο είναι το χρονικό σημείο για να έχουμε έναν πραγματικό αντίκτυπο στη διασπορά του ιού».
Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 65.000 ανθρώπους στη Γαλλία, στον έβδομο μεγαλύτερο απολογισμό θανάτων παγκοσμίως. Ακόμα κι έτσι, δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο κατέδειξε πως έξι στους 10 Γάλλους σκοπεύουν να αρνηθούν να εμβολιαστούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάνω από 130 εκατ. ευρώ οι εισροές στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ένταξη στον δείκτη MSCI Greece
- Η Ελένη Βρεττού, οι super αποδόσεις της CrediaBank και η Morgan Stanley
- Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός Ανδρουλάκης και τα κρατικά ενοίκια των 1,2 εκατ., η αντεπίθεση του Μυτιληναίου, το νέο deal της Βρεττού, το treble του Περιστέρη, ο Στάσσης και το ράλι της ΔΕΗ και ο Ηλίανθος του Λαλαούνη
- Η οργισμένη Αννα για τη βία στα ΑΕΙ, η πρόκληση της Τουρκίας και οι «Οχιές» που έδιωξαν τα F-16, o KM και ο Ντράγκι και ο άνεμος που πήρε τη σημαία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.